Feest met juf Maike – 10 jaar jufinger.nl

Mijn eerste dag feest vier ik, natuurlijk, met degene die al net zo lang bezig is met haar website. Juf Maike vierde vorig jaar al haar 10-jarig bestaan. Zij had haar punt nl eerder geregeld dan ik, maar het blijft tof dat we elkaar al ruim 10 jaar kennen, al ruim 10 jaar bloggen, verschillende richtingen uitgegaan zijn, maar nog steeds contact hebben. Ik vind het dan ook geweldig dat ik vandaag mijn 10-daagse start met ‘Feest met juf Maike’.

Jufmaike.nl

In de jaren dat ik voor groep 7/8 stond bezocht ik de site van Maike vooral om haar blogs te lezen en waagde ik zo af en toe een poging bij een winactie op haar site. Maike durft haar mening duidelijk te geven in de blogs die ze schrijft, maar deelt ook leuke ideeën voor bijvoorbeeld de herfstvakantie. Ik kan beide vormen van bloggen met plezier lezen.

Nu ik zelf een kind heb in groep 3 en als leerkracht les mag geven aan groep 4/5 bezoek ik haar site vaker om een kijkje te nemen in haar webwinkel. Met name de grote hoeveelheid ‘Kleuren op code‘ op haar website kan ik wel waarderen.

Haar website staat vol met allerlei soorten berichten van haar en haar gastbloggers. Op het moment van schrijven zie ik 258 pagina’s met berichten op haar site staan. Dat ze dus veel leerkrachten kan helpen met wat ze deelt, mag duidelijk zijn.

Juf Maike schrijft

Maike ontdekte dat veel leerkrachten wel hulp konden gebruiken om te leren relaxed te blijven en tijd over te houden. Zij maakte daarom een tweetal cursussen die je online kunt volgen. Ik mocht beide cursussen volgen van haar en ook al vond ik dat ik het al best goed deed: ik nam zeker wat tips mee uit beide cursussen.

Verder heeft Maike bij uitgeverij Pica twee boeken uit mogen brengen. Samen schreven we in 2019 hard aan de eerste Leerkrachtscheurkalender en Maike had daarna de smaak te pakken. Ik haakte af, maar zij ging door! En terecht!

De gelukkig leraar vind ik een geweldig boek voor startende leerkrachten of leerkrachten die het geluk kwijt zijn geraakt in het zijn van leraar. In juni 2021 schreef ik een uitgebreide recensie over dit boek.

De relaxte leraar leest heerlijk weg en ik denk dat veel leerkrachten echt relaxter kunnen worden door aan de hand van dit boek na te denken over wat ze zelf doen. Ik haalde er niet zozeer tips uit, maar het boek liet me echt nadenken over wat ik zelf doe om een relaxte leraar te kunnen zijn.

Beide boeken heb ik al met veel plezier uitgeleend aan collega’s.

Feest met juf Maike – winactie

Maike viert mijn feestje mee door van allebei haar boeken één exemplaar beschikbaar te stellen. Wil jij één van haar titels winnen? Zorg dan dat je onder dit bericht op mijn website reageert met de titel die je zou willen winnen.

Maike stuurt het boek dan gesigneerd naar je op. Echt een uniek exemplaar dus!

Let op: Deze winactie duurt slechts 24 uur. Laat dus voor woensdagavond 18 oktober 20:00 uur weten dat je mee wilt doen! Ik neem via de mail contact met je op als je hebt gewonnen.

Alle winacties voor 10 jaar jufinger.nl kun je deze week in de gaten houden op
https://www.jufinger.nl/tag/10-jaar-jufinger-nl/

Share Button