10 jaar jufinger.nl

Hoera! Vandaag is het dan eindelijk zover! Jufinger.nl staat 10 jaar online. Al een paar jaar eerder begon ik op blogspot.com met het delen van materiaal, maar het stukje punt nl was toch wel echt een mooie mijlpaal op 17 oktober 2013. In de blog die ik vandaag met jullie deel, wil ik toch even terugkijken op die 10 jaar en kondig ik mooie dingen aan voor de komende 10 dagen (geen jaren, maar ik hoop zeker nog wel 10 jaar door te gaan).

Hoe het allemaal begon

In 2010 kreeg ik na twee jaar lesgeven aan groep 4 een groep 3 in mijn klaslokaal. Mijn collega die jaren groep 3 had lesgegeven had ruim een jaar daarvoor een andere baan gekregen en daardoor ontstonden er wat wisselingen in het team. Ik had altijd vol bewondering gekeken naar hoe zij lesgaf, welke prachtige materialen ze allemaal had gemaakt bij Veilig Leren Lezen om thuis te betrekken bij school en wat zij in de klas allemaal extra gebruikte. Het leek me dan ook geweldig om naast de methodes al dat mooie materiaal bij lezen en rekenen te gaan gebruiken.

Helaas ging dat even anders. De mappen met al het materiaal bleken onvindbaar. Dat vond ik natuurlijk onwijs jammer, maar ik liet me niet stoppen en ging zelf knutselen op de computer. Zo maakte ik onder andere de woordkaartjes bij de 2e maanversie van VLL die de kinderen mee naar huis kregen als ze een nieuw woord hadden geleerd.

Zo begon het maken van materiaal, maar langzaamaan begon ik het bloggen te ontdekken en schreef ik ook af en toe een boekrecensie over kinderliteratuur of vakliteratuur. Verder deelde ik wat vanuit de dingen die ik moest maken voor de Master SEN en zo vulde jufinger.nl zich met van alles en nog wat, maar wel altijd onderwijsgerelateerd. Na 10 jaar jufinger.nl staan er nu bijna 800 berichten op mijn website die grotendeels door mijzelf zijn geschreven.

Waar word ik blij van op jufinger.nl?

Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren dan ben ik vooral erg trots op hoe ik het allemaal gedaan heb en welke keuzes ik heb durven maken. In 10 jaar jufinger.nl ben ik anderhalf een bedrijf geweest, maar daar werd ik zeer ongelukkig van. Dus besloot ik daar lekker mee te stoppen en het weer als hobby op te pakken. Dat maakt mij blij.

Lezen was altijd al en is nog steeds mijn grootste hobby. Ik vind het daarom fantastisch dat ik met meerdere uitgeverijen mag samenwerken, hun kinderboeken mag lezen en deze kan delen via recensies op mijn site. Sinds een aantal jaar krijg ik daar hulp bij van vier geweldige juffenvriendinnen. Sinds afgelopen zomer werd mijn leesteam zelfs met nog vier leesgekke juffen uitgebreid. Hoe gaaf is het om met deze acht vrouwen te mogen werken aan boekpromotie? Natuurlijk doen we dat niet alleen online, maar ook in de klas en soms zelfs daar nog buiten in privésituaties.

Verder kan ik erg blij van worden als ik zie wat ik geschreven heb aan blogs en gemaakt heb als materiaal. Ik kijk en lees soms ‘oude’ dingen terug en kan dan echt verbaasd zijn over wat ik geschreven en gemaakt heb. Daar zitten best goede dingen tussen. Het maakt me trots en gelukkig dat ik zoveel heb mogen delen in 10 jaar tijd.

10 dagen feest

Natuurlijk wil ik 10 jaar jufinger.nl niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het schrijven van deze blog is voor mijzelf een soort ‘dagboek’moment, maar ik wil het graag vieren met de bezoekers van mijn site en mijn volgers op Social Media. Gelukkig waren veel mensen dat met me eens. Daarom kan ik 10 dagen lang prijzen uitdelen met dank aan al die lieve mensen die met mij mee feesten. Wat kan je verwachten?

Winacties
  1. Juf Maike geeft van haar beide boeken een exemplaar weg, gesigneerd!
  2. Mijn favoriete onderwijsuitgeverij is Pica. Tijdens deze winactie kun je een pakket met boektitels uit hun collectie winnen.
  3. Ik geef 10x het e-book ‘Boekbespreking? Maar dan anders!’ weg dat ik samen schreef met Kinderboekenjuf.nl en je kunt ook een jaarabonnement winnen op lezenmet.kinderboekenjuf.nl.
  4. Minder bekend, maar ik vind het een toffe samenwerking. Made by Bir volg ik namelijk al veel langer dan 10 jaar. Ze maakt erg toffe producten en stelt twee daarvan beschikbaar voor een winactie.
  5. 10 jaar is 10×10 vond Esther van Onderwijswereld. Als je meedoet aan deze winactie maak je kans op 10 euro shoptegoed. Dit mag je dan besteden in de webwinkel van Onderwijswereld.
  6. Juffrouw Femke begon ooit met haar site en had mij toen als voorbeeld. Nu zijn de rollen omgedraaid, want wat heeft zij veel moois op haar site gezet met haar team. Je maakt kans om lekker bij haar te shoppen, want ik mag 3x €50 shoptegoed weggeven.
  7. Als ik les zou geven in groep 2/3 zou ik wel weten welke webshop ik leeg zou kopen. Drie leerkrachten kunnen voor 10 euro gaan winkelen bij klasvanjuflinda.nl.
  8. Een juf die de afgelopen jaren Instagram veroverd heeft met haar vrolijke berichten is zeker juf Larissa. Ze heeft ook een toffe website met leuke blogs en gave producten. Één van haar nieuwste producten kan vijf keer gewonnen worden.
  9. Zo’n boek waarin je niet kunt stoppen met lezen? Naomi Smits schrijft ze. Je kunt Wie niet leest is gek winnen of Juf Naomi klapt uit de school. De winnaars krijgen een gesigneerd exemplaar opgestuurd.
  10. Een product dat ik met veel plezier in mijn vensterbank heb staan in de klas is De Beweegpot. Drie leerkrachten gaan kans maken op een pot naar hun keuze.

Ik vind dat ik een geef feestje heb georganiseerd op deze manier en hoop dat jullie me zeker komen bezoeken de komende dagen om te laten weten dat je deelneemt aan een winactie. Deelnemen kan namelijk alleen door op die dag onder het betreffende bericht een reactie achter te laten.

De toekomst

Na 10 jaar jufinger.nl ga ik zeker nog niet stoppen. Ik heb geen idee hoe lang ik het leuk blijf vinden, maar momenteel geniet ik nog volop van het maken van lesmateriaal, het delen van lesideëen, het lezen en recenseren van boeken en onderwijsliteratuur samen met mijn leesteam en het schrijven van blogs. Alhoewel ik dat laatste wel meer zou willen doen, maar op één of andere manier lukt me dan niet zo goed als dat ik zou willen.

Ik hoop dat ik jullie op mijn manier kan en mag blijven inspireren!

Share Button