Recensie: Don en Sjon en de zeven pissebedden

Na jaren boeken voor de bovenbouw gelezen te hebben en af en toe wat voor de middenbouw is het nu als leerkracht van groep 4/5 toch echt tijd om me meer in de middenbouw te verdiepen. Toen ik het persbericht over Don en Sjon en de zeven pissebedden las, wist ik dat ik dit boek moest lezen. Echt een boek voor kinderen van 7 jaar om te ontdekken hoe leuk het lezen van een boek kan zijn.

Korte samenvatting

In vijf gloednieuwe verhalen krijgen Don en Sjon een brief en vragen ze aan Uil om hem voor te lezen. En ze nodigen twee regenwormen uit voor een hapje. De pissebedden spreken liever buiten af en ze brengen muziekinstrumenten mee. En dan is er ook nog Baardje, de kabouter. Die heeft iets heel bijzonders te vertellen: hij kent een van de dwergen van Sneeuwwitje. En die woont zelfs in de buurt. De wereld van Don en Sjon zit vol verrassingen!

Bekijk het boek alvast hier.

Wat vind ik van het boek?

Het lezen van Don en Sjon en de zeven pissebeddden was voor mij even wennen. Ik had het boek niet doorgebladerd voordat ik begon en had meer tekst verwacht, denk ik. Ook was het niet helemaal mijn humor. Dit boek is echter niet geschreven voor mij als leerkracht, maar voor de kinderen in mijn groep. Zij genieten waarschijnlijk echt van deze verhalen! Don en Sjon zijn grappig, de illustraties zijn leuk en het boek lijkt vrij dik, maar door de grote illustraties kunnen kinderen het toch vlot lezen. Een fijne succeservaring!

Ik denk dat de boeken over Don en Sjon, er zijn nog twee boeken, een mooie overgang zijn van stripboek of graphic novel naar leesboeken. In mijn groep kan ik meteen wat leerlingen bedenken die ik dit boek wil gaan aanraden.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel Don en Sjon en de zeven pissebedden bij bol.com via onderstaande afbeeldingen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Querido Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button