Recensie: Een olifant in het geheugenpaleis

Mijn geheugen trainen, dat leek me wel wat. Toen ik dit boek een paar maanden geleden ontdekte bij Uitgeverij Lannoo vroeg ik dan ook snel een recensie-exemplaar aan. Een olifant in het geheugenpaleis is vorig jaar april al uitgebracht dus ik ontdekte het wat laat. ‘Beter laat dan nooit‘ zullen we maar zeggen. Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 9 jaar tot en met 109 jaar dus echt te laat met het ontdekken van dit boek was ik voor mezelf qua leeftijd in ieder geval nog niet.

Tekst op de achterflap
  • De beste geheugentechnieken, helder uitgelegd en met veel humor
  • Met leuke tests, tips en opdrachten
  • Train je geheugen en word kampioen!

Van 9 tot 109 jaar

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het boek alvast in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Een olifant in het geheugenpaleis is echt een doe-boek. Daar had ik de rust niet echt voor tijdens het lezen, omdat ik te nieuwsgierig was naar alle informatie en hoe ik mijn geheugen zou kunnen trainen.

Het boek bevat diverse weetjes waar je echt meer van leert over het trainen van je geheugen en over hoe je dingen beter kunt onthouden. Zo staat er onder andere een weetje in over getuigen bij de politie en hoe je een betere getuige kunt worden.

De tests in het boek helpen je echt om te oefenen met beter dingen leren. Voor kinderen kan dit zeer interessant zijn om zo bijvoorbeeld gemakkelijker woordjes te leren voor een vreemde taal of om de informatie voor hun spreekbeurt beter te onthouden qua volgorde.

Dit boek is een aanrader voor kinderen én volwassenen die aan de slag willen met hun geheugenpaleis. Geen boek om in een paar dagen uit te lezen, maar een boek om een paar weken/maanden mee aan de slag te gaan en dan te merken dat je een geheugenkampioen bent geworden.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button