Mijn schoolweek #8: Een bijzonder druk weekje

De afgelopen schoolweek valt wel samen te vatten als een bijzonder druk weekje. We hadden een gastles, twee excursies, de kinderboekenweek werd geopend, tussendoor mocht ik ook nog jarig zijn en natuurlijk werd er donderdag gestaakt.

Maandag

Maandagmiddag was het tijd voor de gastles van deze week. Vrijdag stond er een excursie naar het Munnikenland bij Slot Loevestein gepland en in deze les zouden we daar al op voorbereid worden. Vanuit Staatsbosbeheer was er zeer enthousiaste gastdocent naar onze school gestuurd die een uur lang vol vuur vertelde over het gebied. De leerlingen luisterden ademloos en wilden na afloop het liefst meteen op pad gaan. Helaas moesten ze nog een paar nachtjes wachten en stonden er in de tussentijd nog genoeg andere bijzonderheden gepland deze week. 

Dinsdag

Dinsdag mochten zowel een leerling als ik onze verjaardagen vieren, maar eerst hadden we ’s ochtends met alleen groep 7 een excursie naar het gemeentehuis. Net als vorig jaar mochten we meedoen aan Democracity. Een lesprogramma waarbij leerlingen veel leren over hoe het werkt in de politiek. Ook dit jaar was het weer ontzettend interessant. Er moest een partijprogramma worden opgesteld, gestemd worden, er waren prachtige discussies en er werden zelfs deals gesloten.

Lees ook: Democracity

’s Middags begonnen met een verjaardagsfeestje van de jarige leerling. Een lekker begin van de middag. Zelf zou ik ook nog trakteren, maar ’s avonds bedacht ik bij thuiskomst dat ik dat vergeten was. Mijn collega’s en ik hadden wel genoten van de slagroomtaart die ik had meegenomen. De leerlingen moesten echter wachten tot woensdag. Ondanks dat ik geen feestje vierde, kreeg ik wel een aantal lieve kaarten en tekeningen en zelfs wat cadeaus. Zo lief!

Woensdag

Een verlate traktatie van de juf en een vervroegde traktatie van een leerling. Donderdag was stakingsdag en daarom trakteerde de jarige van 5 oktober al op woensdag. Gelukkig vergaten we mijn traktatie ook niet die dag. Erg leuk om te trakteren op iets bijzonders.

Om 12 uur was het tijd om met de hele school de Kinderboekenweek te openen. In de personeelskamer waren ik en mijn collega’s veranderd in monsters. De leerlingen ontdekten dat er een toverspreuk op onze rug stond en door deze op te lezen werden we weer goed. De enge maskers en kleding verdwenen in het zicht van de leerlingen, zodat ze ons konden zien veranderen. Iedere groep kreeg vervolgens een boek cadeau en er werd gedanst op Kinderen voor Kinderen.

Donderdag

Tijd om te staken! Over deze bijzondere dag zal ik later nog een aparte blog schrijven. Het was in ieder geval zeer indrukwekkend om met zoveel andere leerkrachten, directeuren en onderwijsondersteunend personeel in het Zuiderpark te staan en te strijden voor beter onderwijs.

Vrijdag

Jakkes, wat een weer! En wij moesten naar het Munnikenland. Regenjas mee, dikke jas aan, laarzen zou een leerling voor me meenemen dus ik was er klaar voor. Sommige leerlingen waren nog slimmer dan ik, want die hadden lekker droge kleding meegenomen voor op school. Met acht ouders, twee leerkrachten en 34 leerlingen gingen we op pad. Echt fijn dat zowel dinsdag als vrijdag voldoende ouders tijd hadden om ons te helpen met het vervoer en begeleiden.
Al snel leek de excursie flink in het water te vallen door de regen, maar mijn leerlingen gaven niet op! De zon ging zelfs schijnen tussen de regen door en de diverse activiteiten werden met veel enthousiasme uitgevoerd. Ik hoefde zelf geen groepje te begeleiden en kreeg daardoor steeds prachtige verhalen te horen als leerlingen terugkwamen. Er werd veel geleerd en dat werd graag met mij gedeeld. Ook zagen ze zwangere paarden en hoorde ik dat ze dus de paardenversie van juf Inger gezien hadden ;-).
Aan het einde kregen ze zelfs te horen dat ze de meest stoere klas van dit kalenderjaar waren geweest. Zulk slecht weer hadden ze nog niet eerder gehad. Wat ben ik trots op mijn kanjers!

Het was een leuke, maar ook een bijzonder drukke week. De komende week staat er weer een gastles op de planning en natuurlijk de afsluiting van de Kinderboekenweek. Eerst genieten van de vrije zondag.

Share Button