Die eland is van mij – Oliver Jeffers

Totaal onverwacht werd er een pakket met drie boeken bezorgd. Post van uitgeverij Hoogland & van Klaveren. In het schooljaar 2017-2018 werd ik door hen benaderd om recensies te schrijven voor de Facebookpagina Een wereld van verhalen. Een mooie pagina waarop allerlei boekentips gedeeld worden door diverse leerkrachten uit het hele land. De afgelopen maanden was het echter nogal stil geworden op het gebied van boekenpost, maar nu ontving ik onder andere het boek ‘Die eland is van mij’ van Oliver Jeffers.

Het verhaal

Wilfred had een eland. Die had hij niet altijd al gehad.
De eland was een poosje geleden bij hem gekomen, en toen wist Wilfred, hij WIST het gewoon, dat die eland van hem was. Wilfred is dan ook stomverbaasd als op een dag een oud dametje zomaar beweert dat de eland van háár is.

Wat vind ik van het boek?

Toen ik het boek ‘Die eland is van mij’ uit mijn brievenbus haalde, moest ik de titel een paar keer goed lezen. Een eland is namelijk wel een zeer bijzonder huisdier. Dit zorgde er wel voor dat ik heel nieuwsgierig werd naar het boek en zodra ik tijd had, ben ik het gaan lezen.

Lees ook: Dag poes! – Mies van Hout

Wilfred beleeft prachtige avonturen met zijn eland Marcel. De regels die hij voor hem heeft opgesteld vind ik geniaal en daar heb ik erg om moeten lachen. De eland is mooi getekend en valt goed op. Op de voorkant van het boek had hij van mij iets opvallender gemogen, omdat hij het belangrijkste van het boek is.

De wending die het verhaal neemt halverwege had ik niet verwacht en vind ik best spannend voor een prentenboek. Gelukkig komt alles goed, maar Oliver Jeffers maakt je als lezer wel even aan het twijfelen.

Uiteindelijk deed ik het boek dicht met een glimlach op mijn gezicht. Waarom? Dat begrijp je wel als je het boek zelf leest.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button