Blitz! De gouden poort

Met mijn site richt ik me op de bovenbouw en de boeken die ik mag recenseren probeer ik daar zoveel mogelijk bij aan te laten sluiten. Er zijn echter voor de lagere groepen ook onwijs veel toffe boeken en soms kan ik zo’n boek niet weigeren, omdat ik goede leeservaringen met een serie of schrijver heb. Dat geldt zeker voor Blitz! en voor Rian Visser. Niet alleen heb ik al meerdere boeken over het ruimtewezen Blitz! gelezen en daar van genoten, de serie Robotoorlog van Rian Visser vind ik een geweldige serie voor de bovenbouw. Toen ik bij Gottmer Kinderboeken mocht laten weten welke boeken ik wel zou willen recenseren, stond Blitz! De gouden poort hoog op mijn lijstje en gelukkig mocht ik dit boek in mijn brievenbus vinden.

Tekst op de achterflap

De spriet van Blitz doet raar. Hij trilt en zoemt. Opeens landt er een groen wezen op bol Nul. Het wezen lijkt precies op Blitz, maar het is een meisje! Haar naam is Blitzi. Ze is op zoek naar een gouden poort. Daarachter ligt haar eigen sterrenstelsel, Blitzem. Blitz en zijn vrienden helpen haar met zoeken. Zullen ze de poort vinden? En gaat Blitz dan ook terug naar Blitzem?

Blitz! is een serie voor beginnende lezers. In de boeken is een lettertype gebruikt dat voor iedereen makkelijk leesbaar is, ook voor dyslectici.

Wat vind ik van het boek?

Op de kaft van het boek zit een sticker met de tekst ‘Een buitenaards leuk boek!’. Na het lezen van dit boek kan ik dat alleen maar beamen. Rian Visser heeft met De gouden poort weer een prachtig deel geschreven over Blitz en hem een mooi avontuur laten beleven samen met Blitzi.

Één van de grote pluspunten van de boeken over Blitz vind ik dat de boeken goed apart zijn te lezen ondanks dat het een serie is. Lees je ze echter op volgorde dan is het wel zo dat je de diverse personen die in het boek voorkomen herkent uit eerdere series. Iedereen wordt echter weer voorgesteld in deel 6, kort maar krachtig, en daardoor kun je het boek ook goed als eerste boek lezen over Blitz.

De illustraties van Lars Deltrap passen perfect bij het verhaal en geven het boek echt wat extra’s. Meerdere keren sloeg ik een bladzijde om en genoot ik eerst van de illustratie voordat ik verder las. Dat gebeurt me niet vaak, zelfs niet bij prentenboeken. Ik hou wel van de felle kleuren die gebruikt zijn.

Blitz! is wat mij betreft een serie die niet mag ontbreken in een schoolbibliotheek. De boeken worden op de school waar ik werk verslonden door de leerlingen in groep 3 en 4. Als de leerlingen daarna naar groep 5 gaan en er verschijnt een nieuw deel, dan vragen ze regelmatig of ze toch nog even Blitz! mogen lezen ook al staat het boek niet in hun boekenkast.

Het boek aanschaffen

Schaf het boek aan bij je plaatselijke boekhandel of via onderstaande, affiliatie, link.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button