Recensie: De dag dat papa over seks begon

Ruim twee jaar geleden las ik het boek De dag dat oma het internet kapotmaakte. Een fantastisch boek en ik kan me nog steeds herinner dat ik het echt heel leuk vond om te lezen. Toen ik in mail zag dat er een nieuw boek in deze serie was vertaald, twijfelde ik geen moment. Dit boek was voor mij, sorry leesteam, want De dag dag papa over seks begon moest toch minimaal net zo grappig zijn.

Korte samenvatting

‘Lisa,’ zegt papa en hij kijkt zijn tienerdochter aan. ‘Justin,’ zegt hij dan, en hij kijkt Lisa’s vriend aan. En dan zegt hij een tijdje helemaal niks. Het is namelijk een lastig gesprek. ‘Lisa en Justin, voor we weggaan willen we het nog even met jullie over een lastig onderwerp hebben,’ zegt mama dan maar.. ‘Inderdaad,’ zegt papa en hij knikt.

Papa en mama hebben een romantisch weekend gepland. Dat vindt Tiffany grappig. Tiffany heeft nog nooit een romantisch weekend gehad. Max ook niet. Maar hun grote zus Lisa is al zeventien en mag een romantisch weekend met haar vriend Justin hebben. Daarom wil papa over een lastig onderwerp praten. Alleen zegt papa niet zoveel en wordt het best ingewikkeld als het over zwemmende sperma en rennende eicellen gaat. En niemand begrijpt waarom de buurman voortaan altijd moet lachen als hij een stekker in het stopcontact steekt.

Lees alvast de eerste pagina’s in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Leg de tissues maar klaar, want je gaat echt lachen van het huilen als je dit boek leest. De dag dat papa over seks begon is één van de meest grappige, maar ook onwijs herkenbare boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Tijdens het lezen heb ik mijn man meerdere keren lastig gevallen, omdat ik hardop stukjes met hem wilde delen. Je voelt je echt weer die puber die over dit onderwerp moet praten met een volwassene. De herkenbaarheid in de manier waarop de kinderen van de verschillende leeftijden reageren vond ik ook geweldig! Verder is het taalgebruik her en der misschien niet helemaal geschikt voor in de klas, maar wel zoals het is. Als je leerlingen in de bovenbouw dit boek lezen, gaat er gegarandeerd hardop gelachen worden. En ja, ook ik moet nu steeds lachen als ik een stekker in het stopcontact steek.

Op de NOT heb ik De dag dat papa over seks begon aangeprezen aan leerkrachten die bij de stand van De Vier Windstreken het boek in hun handen hadden. Het is echt een perfect boek om over seksuele voorlichting te beginnen in de klas of thuis. Hier gaat het in ieder geval op zolder in de boekenkast staan wachten tot de nu kleuter en peuter het willen, of moeten, lezen.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button