Recensie: De chocoladetandarts

Tosca Menten en een boek dat past bij de Kinderboekenweek is vaak een geweldige combinatie. De afgelopen jaren genoot ik van de boeken die ze samen met Jozua Douglas had geschreven, maar dit jaar is het een verhalenbundel van haar alleen. Aangezien ze in haar eentje vast ook genoeg gekke hersenspinsels heeft, sorry Tosca ;-), had ik onwijs veel zin om te gaan lezen in de Chocoladetandarts.

Tekst op de achterflap

Hoe word je kinderverschrikker?

Moet een vogeldirigent kunnen zingen?

Wat doet een goudvismasseur?

Speciaal voor iedereen die nog niet weet wat hij worden wil (of het al lang weet, maar toch nog twijfelt): een boek vol knotsgekke verhalen over vreemde, spannende, vieze, grappige, griezelige maar vooral WAANZINNIGE BEROEPEN!

Kunnen graskappers ook knippen als het regent?

Hoeveel geduld heeft een papegaaienlogopedist?

Is slakkenverhuizer zwaar werk?

Bekijk alvast het inkijkexemplaar om te lezen over de chocoladetandarts.

Wat vind ik van het boek?
chocoladetandarts

Ongelooflijk! Hoe werken toch die hoofden van kinderboekenschrijvers? In dit boek heb ik me echt weer verbaasd over hoeveel fantasie Tosca Menten heeft en wat een geweldige verhalen ze kan verzinnen. De Chocoladetandarts staat weer vol heerlijke gekkigheid en de illustraties van Geert Gratama maken het gewoon af.

Ik vond het begin van het boek meteen zo aantrekkelijk geschreven dat ik zelfs een stukje voorgelezen heb op Instagram. Het boek leest niet te gemakkelijk qua taalgebruik en daarom vind ik het ook zeker geschikt voor de bovenbouw.

Zelf ben ik meer van volledige boeken met één verhaal, maar ik kan me echt voorstellen dat kinderen onwijs genieten van dit bizarre boek. De afwisseling tussen verhalen, butlers met maffe illustraties en interviews met mensen met een bijzonder beroep houden het boek lekker leesbaar voor kinderen die wellicht nog niet overtuigd zijn van hoe gaaf lezen is.

Tosca Menten heeft met dit boek weer een mooi boek toegevoegd aan haar al overtuigende stapel met geschreven kinderboeken waar menig kind veel leesplezier aan zal beleven. Benieuwd of de Kinderboekenweek 2022 weer een verhalenbundel op gaat leveren en of dat dan met of zonder Jozua Douglas zal zijn!?

Lesideeën bij het boek

De lesideeën in dit boek zijn te vinden in het themapakket voor de Kinderboekenweek 2021.

Compleet themapakket ‘Worden wat je wil’. €5,95
Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button