Conditiecircuit

Op het instagramaccount van juf Ellen zag ik afgelopen week een geweldig leuk idee: buiten bootcamp. Nu had ik al een tijdje het idee om eens een circuit te doen tijdens de gymles en met hulp van de kaarten van Ellen maakte ik een conditiecircuit met 13 verschillende opdrachten en 2 pauzemomenten. Ik ben van plan dit circuit dit schooljaar in totaal drie keer te gaan doen met mijn leerlingen en ik hoop natuurlijk dat ze iedere keer sneller zijn geworden. Hun resultaten houden ze zelf bij tijdens de les en na afloop zal ik als leerkracht de formulier met de resultaten bewaren tot de volgende les.

De opdrachten

De leerlingen beginnen allemaal bij een andere opdracht en werken daarna het schema af van boven naar beneden zoals het op de resultatenlijst staat. Sommige leerlingen hebben daardoor na één opdracht al pauze, anderen pas naar zes of zeven opdrachten.

Bijvoorbeeld: De leerlingen beginnen bij touwtje springen. Achtereenvolgens hebben ze daarna: sit ups, dips, pauze, jumping jacks, hoepelrace etc.

Het is verstandig om dit in de klas uit te leggen, want dit ging bij mijn groep niet helemaal goed de eerste keer.

Daarnaast is het handig om alle opdrachten een keer te laten zien aan de leerlingen. Dit kan door ze zelf voor te doen in de gymzaal, of buiten. Je kunt echter ook gebruik maken van de afspeellijst die ik heb aangemaakt op YouTube.
Bij sommige filmpjes hoef je maar een kort stukje te laten zien.
De uitleg van de steps begint rond 06:30.

Belangrijk: Laat leerlingen nooit oefeningen doen waarbij ze last van hun lijf krijgen. Sit ups zijn bijvoorbeeld niet voor iedereen een geschikte oefening. Houd ook goed in de gaten of leerlingen de oefeningen op de goede manier doen om blessures te voorkomen.

Benodigde materialen

Om het circuit uit te kunnen voeren, heb je minimaal de volgende materialen nodig:

Verder kan het prettig zijn om wat matjes te hebben voor bijvoorbeeld het planken en de sit ups.

Downloads

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button