Boekenbingo: Vos en Haas – Sylvia Vanden Heede

Voor het vijfde jaar op rij ben ik juf van groep 3, maar dit boek had ik nog niet eerder gezien. Heel slecht, want voor de boekenbingo heb ik het boek geleend uit de boekenkast van school. Vos en Haas is het 28e boek dat ik kon doorstrepen op mijn lijst.

Het verhaal
Dit dikke boek begint met eenvoudige woorden en korte zinnen, gedragen door de prachtige tekeningen van Thé Tjong Khing. Doorheen de avonturen van Vos en Haas en hun buurman Uil, groeit de moeilijkheidsgraad van de tekst zeer geleidelijk van leesniveau AVI-1 tot AVI-4. Het boek is echter zo spannend en grappig, dat de prille lezer dat niet eens merkt! Vos en Haas is letterlijk een ‘groeiboek’, op maat gesneden van het kind dat op het punt staat de wereld van het lezen te ontdekken. Maar het is ook een boek om later nog vaak naar terug te grijpen!

Vos en Haas - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Het boek begint met allemaal woorden van maximaal drie letters en toch is het een echt verhaal. Ik vind het erg knap dat een Sylvia Vanden Heede het voor elkaar krijgt om voor beginnende lezers een echt verhaal op papier te zetten. Vos en Haas beleven allemaal verschillende avonturen samen met hun vrienden. Het verhaal over Uil die een ei vind, vond ik een van de leukste uit het boek. Ik kwam zelf niet echt in het verhaal, maar ik kan me voorstellen dat mijn leerlingen in groep 3 genieten van de avonturen van Vos en Haas. Het boek gaat daarom niet terug naar de algemene boekenkast van school, maar komt bij mij in de klas te staan.  Ik ben benieuwd wat de leerlingen ervan vinden.

vos en haas

 

 

 

 

€14,99

Share Button