Boekenbingo 2016 – Update 5

Vanmiddag heerlijk in de zon weer een geweldig boek uitgelezen dat ik zonder de boekenbingo nooit gelezen zou hebben. In deze update is dat boek niet terug te vinden, maar wel mijn mening over vijf andere boeken waaronder een paar echte aanraders.

40. Een pittig soepje (Verhalen uit De Heksenkeet) – Femke Dekker
Leuk boek met mooie tekeningen en een grappig verhaal. Het einde vond ik vrij verrassend, maar daarom misschien wel des te leuker. Nu ook wel nieuwsgierig naar de andere boeken uit deze serie.

39. De rover Hoepsika – Paul Biegel
Erg genoten van dit boek. Iedere keer denk je dat Hoepsika eindelijk Josefine mee kan nemen, maar dan gebeurt er toch weer iets en moet hij een nieuw plan bedenken.

boekenbingo 2016 - update 5

38. Ober, er zwemt een kwal door mijn soep! – Bette Westera
Ik moest even wennen aan hoe ik het boek moest lezen. Informatie, moppen en verhalen wisselen elkaar in vrij hoog tempo af. Toen ik het bij het tweede hoofdstuk doorkreeg, kon ik steeds meer genieten van dit boek.
Regelmatig heb ik hardop moeten lachen of zat ik bijna te kokhalzen bij het idee dingen te moeten eten. Ik heb moeite moeten doen om niet steeds foto’s te maken van de tekst, omdat ik het zo interessant vond om te delen. Maar niets leuker dan zelf lezen dus…ik verklap niks.

37. Sneeuwwitje breit een monster – Annemarie van Haeringen
Genoten van dit grappige en spannende prentenboek. Ik had het bij de voorkant nog helemaal niet door dat er er geitje te zien was, dit ontdekte ik pas toen ik begon te lezen. Het lijkt me geweldig om dit boek vol spanning voor te lezen aan een groep kinderen en dan aan het eind te fantaseren hoe het nu verder zou gaan met Sneeuwwitje… Die laatste prent roept wel om een nieuw verhaal, vind ik.

36. Uitgespeeld – Gerard van Gemert
Een verschrikkelijk indrukwekkend boek. Soms wilde ik niet meer verder lezen, omdat ik eigenlijk wel wist dat er iets ergs zou gebeuren, maar toch kon ik het boek niet wegleggen. In een avond uitgelezen, maar kan me nu niet voorstellen in een ander boek te moeten beginnen…dit verhaal moet even bezinken.

een pittig soepjerover hoepsika  ober, er zwemt een kwal door mijn soep

 

 

 

 

 

 

uitgespeeldsneeuwwitje

Share Button