Boekenbingo 2016 – Update 4

De Boekenbingo gaat dit jaar een stuk beter dan vorig jaar. Vorig jaar redde ik het tot boek 56 op de einddatum. Op dit moment ben ik voor deze versie al bezig in het 53e boek en ik heb nog ruim 2 maanden om BINGO te halen. In deze update zit één van mijn favoriete boeken tot nu toe. Een prachtig prentenboek met simpele tekeningen die het verhaal nog meer kracht geven.

45. Gips – Anna Woltz
Wat kan er toch veel gebeuren in een dag! Het boek leest erg fijn weg en eigenlijk wilde ik niet stoppen met lezen. Fitz maakt van alles mee nadat haar zusje in het ziekenhuis is beland. Voor mijn idee zijn er die dag vriendschappen voor het leven ontstaan. Van mij mag er wel een vervolg komen over de dag erna.

44. Ronja de roversdochter – Astrid Lindgren
Het enthousiasme van een leerling uit mijn groep maakte dat ik dit boek vrij positief begon te lezen, ondanks dat ‘de gebroeders leeuwenhart’ mij vorig jaar best tegenviel. De eerste paar hoofdstukken van het boek konden me niet echt boeien, maar vanaf het moment Ronja veranderde in de stoere roversdochter die ze de rest van het boek blijft, begon ik het boek meer te waarderen. Ronja heeft toch wel een beetje mijn hart kunnen stelen.

43. Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton
Geweldig! Genoten van de prachtige platen en de leuke tekst. Van mij had het boek verder mogen gaan na de laatste bladzijde. Kom maar op met nog meer plannen.

42. Tiffany Dop – Tjibbe Veldkamp
Ik weet niet zo goed wat ik van dit boek vind. Het verhaal is goed geschreven en het is goed dat er geschreven word over de heftige thuissituatie waar sommige kinderen in opgroeien, maar ik vind het een vrij heftig verhaal voor kinderen.

41. Mees Kees gaat verhuizen – Mirjam Oldenhave
Ondanks dat ik altijd tegen kinderen zeg dat de boeken over Mees Kees erg leuk zijn, had ik er, eerlijk gezegd, nog nooit een zelf uitgelezen. Nu voor de boekenbingo moest ik wel en wat vond ik het leuk. Korte, vlotte hoofdstukken met iedere keer weer wat grappigs. Ik begrijp nu het gegrinnik dat ik zo af en toe hoor tijdens het lezen in de klas.

Gipsronjassst we hebben een plan mees kees

Share Button