#100happydays – dag 22 t/m 28

Er is alweer een week voorbijgevlogen vol prachtige onderwijsmomenten. Ik blijf het leuk vinden om op deze manier iedere dag op zoek te gaan naar een pareltje en in de klas en na een week terug te kijken naar al die mooie momenten. Regelmatig geniet ik van het dansen van mijn leerlingen op Just Dance via Youtube. Even wat energie kwijt om daarna weer goed geconcentreerd te kunnen werken.

 

  1. Just Dance en dan vooral Animals van Martin Garrix is momenteel erg favoriet in mijn groep. Het is erg leuk om te zien hoe de leerlingen in tweetallen of soms in viertallen echt samen dansen en ontzettend veel plezier met elkaar hebben.
  2. Donderdag gingen we verder met de kunstwerken voor Koningsdag. Ben erg trots op mijn leerlingen, want er zitten echte kunstwerken tussen. Binnenkort zal ik er meer met jullie delen.
  3. De leerlingen keken er al enkele dagen naar uit, want vrijdag zouden we proefjes gaan doen. We deden mee aan ‘over de tong’ van Ik eet het beter. Dit lesprogramma is ontworpen voor groep 6, maar groep 5 mocht natuurlijk ook meedoen. Wat hebben we een plezier gehad en veel geleerd over smaken.
  4. De moestuintje van de Albert Heijn groeien goed en sommige zitten ondertussen al in grotere pot. Zaterdag zagen ze er nog erg goed uit, maar ondertussen zijn deze plantjes allemaal gesneuveld. De komkommer hield het zelf niet vol en de doperwten en de sperziebonen zijn het slachtoffer geworden van mijn kat. Nu maar hopen dat de courgette het wel vol gaat houden.
  5. Na een middagje voetbal kijken in de zon nog even in de tuin gezeten met een van de boeken voor de boekenbingo. Lezen is sowieso fijn, maar in de zon is het nog net iets leuker.
  6. In groep 5 ging het tijdens natuur & techniek over wrijving. De leerlingen leerden dat je minder last hebt van wrijving als iets gladder is. Dat mocht uitgetest worden door eerst je handen gewoon tegen elkaar te wrijven en daarna met zeep. Het verschil was goed merkbaar.
  7. Nog een mooi moment uit groep 5. Bij begrijpend lezen is het afgelopen blok veel geleerd over het verschil tussen feiten en meningen. Tijdens de laatste les van dit blok ontstond er een mooie discussie over het stukje ‘vanaf 5 jaar’. Waarom was dat nou een mening? Vooral het naar elkaar luisteren en elkaar uit laten praten ging geweldig en daar heb ik erg van genoten.
Share Button