Boekenbingo 2016 – Update 3

Wat blijft lezen toch geweldig en wat is het toch fijn om met de boekenbingo boeken te ontdekken die ik ontdekken die ik anders waarschijnlijk nooit gelezen zou hebben. Super Jan, een boek dat je in deze update tegenkomt, is daar een voorbeeld van. Wat was dit een leuke ontdekking!

50. Super Jan – Harmen van Straaten
Ik ben fan van Super Jan en vanaf nu ga ik bij een regen van vallende sterren zeker een wens doen, je weet nooit.

49. Vrolijk – Mies van Hout
Prachtig boek met geweldige tekeningen van vissen en hun emotie. Mijn favoriete vis is dapper, maar ook kwaad, trots en verliefd vind ik geweldig. De andere vissen zijn ook echt gaaf, maar een paar favorieten hebben mag toch wel?

boekenbingo 2016 - update 3

48. Het geheim van het zwarte zonlicht – Wieke van Oordt, Vere & Jorik
Erg getwijfeld tussen 3 en 4 sterren, maar toch 4 sterren gegeven. In het eerste hoofdstuk word je meteen het verhaal ingetrokken en je wilt gewoon zo snel mogelijk weten of het nog goed gaat komen. Erg leuk en vlot geschreven met een aantal spannende, onverwachte gebeurtenissen.

47. Nooit denk ik aan niets – Hans & Monique Hagen
Wat een geweldige combinatie: gedichten van Hans & Monique Hagen en tekeningen van Charlotte Dematons. De mooiste tekening vond ik de tekening bij het gedicht HAANTJE DE VOORSTE. Het gedicht KAT vond ik erg verdrietig, maar van HALLO werd ik weer erg vrolijk. Al met al weer een prachtig boek met mooie gedichten.

46. Verhalen uit het Elzen-Eikenbos – Fiona Rempt
De eerste paar hoofdstukken van het boek moest ik echt even doorbijten, maar hoofdstuk 5 maakte het helemaal goed. Het hoofdstuk ‘mooie stilte’ is echt het mooiste verhaal uit dit boek.

super janvrolijkgeheim zwarte zonlichtnooit denk ik aan nietselzen eikenbos

Share Button