Boekenbingo: Spekkie en Sproet en de dolk van de sultan – Vivian den Hollander

De boekenbingo doet me toch wel beseffen dat ik veel meer jeugdboeken had moeten lezen de afgelopen jaren. Spekkie en Sproet heeft al regelmatig in de boekenkast in mijn klas gestaan als we boeken leenden van de bibliotheek, maar zelf heb ik nog nooit een deel gelezen uit deze serie. Nu werd het mijn 39e boek dat ik van de lijst kon strepen.

Het verhaal
Spekkie en Sproet horen van neef Nelson, die bij de politie werkt, dat er een bijzondere edelsteen is verdwenen uit een oude dolk. De dolk is te zien op een tentoonstelling over de woestijn. De dief moet nog in de buurt zijn, want sinds de ontdekking heeft niemand het gebouw verlaten.
Spekkie en Sproet besluiten Nelson een handje te helpen. Ze begluren verdachte personen en luisteren gesprekken af. Het lijkt wel of iedereen er iets mee te maken heeft…

Spekkie en Sproet - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Spekkie en Sproet belanden in een spannend avontuur samen met neef Nelson. Na een aantal hoofdstukken had ik wel door wie waarschijnlijk de dader was en uiteindelijk bleek ik het bij het goede eind te hebben. Als kinderen ook zo snel doorhebben wie de dader is dan kan ik me voorstellen dat de boeken minder leuk zijn. Vivian den Hollander heeft het verhaal zo geschreven dat het makkelijk en leuk leest. De hoofdstukken zijn kort en daarom ook ideaal om voor te lezen in de klas of om iedere avond voor het slapen gaan een hoofdstuk te  lezen. Veel kinderen, en ouders, zullen genieten van de avonturen van deze speurders.

Spekkie en Sproet en de dolk van de sultan

 

 

 

 

 

€12,95

Share Button