Boekenbingo: Wim is weg – Rogier Boon

Gouden Boekjes, eerst maar eens even opgezocht wat Gouden Boekjes eigenlijk zijn. Gelukkig hebben ze een eigen website met meer uitleg. Er werd me al snel duidelijk dat er véél Gouden Boekjes zijn en ik zag toch wel wat bekende kaften op de verzamelpagina. Het boekje Wim is Weg was voor mij geheel onbekend zoals wel meer boeken op de boekenbingolijst. Boek 38 alweer, ik moet het totaal aantal gelezen boeken wel goed bijhouden.

Het verhaal
Wim is jarig. Hij is heel vroeg opgestaan en stilletjes naar beneden gegaan… Voor zijn verjaardag krijgt Wim een rode fiets. Eerst eten en dan gaat hij op pad, naar Spanje. Hij neemt proviand mee voor onderweg, want Spanje is ver weg. Maar zijn ouders zijn ongerust. Wim is weg! Ze bellen de politie en er wordt met man en macht naar hem gezocht. Zouden ze hem vinden?

wim is weg - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Wat ik vooral mooi vond aan het boek waren de tekeningen. Veel kleur en erg leuk dat je de huiskamer van vroeger induikt. Met kinderen zijn er heel wat verschillen te ontdekken tussen nu en vroeger. Het verhaal is simpel, duidelijk, spannend en loopt, natuurlijk, goed af. Ik zie het ook helemaal voor me dat een jongetje zo blij is met zijn nieuwe fiets dat hij wel even helemaal niet Spanje wil gaan fietsen. Welk kind wil er nou niet zo af en toe de wijde wereld ontdekken?

wim is weg

 

 

 

 

 

€6,95

Share Button