Boekenbingo: Sinterklaas en de struikrovers – Harriet Laurey

Een Sinterklaasboek lezen in het voorjaar, tijdens de boekenbingo kan alles. Ik had geen idee wat ik van dit boek kon verwachten. De titel was mij geheel onbekend en van deze Harriet Laurey had ik nog nooit gehoord. Gelukkig hebben we daar Wikipedia voor en zo kwam ik er ook achter dat dit boek al in 1958 geschreven is.

Het verhaal
Sinterklaas heeft voor zijn verjaardag een cadeau gekregen. Een prachtcadeau: een echte jeep met een echte motor en dikke rubberen banden. Zijn zwarte Pieten hebben hem zelf gemaakt. Eigenlijk is het vooral een cadeau van Carlito, de jongste zwarte Piet. Carlito vond het maar raar dat Sinterklaas zelf nooit eens een geschenk kreeg! Daarom gaat Sinterklaas vandaag juist met Carlito een ritje maken. Het wordt geen gewoon autoritje. Het wordt een heel bijzondere tocht. Het stormt en het regent en de wegen zijn een en al modder. En het bos is wel erg nat en donker.

sinterklaas en de struikrovers - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Volgend schooljaar mag ik lesgeven aan groep 5/6 en dit boek gaat zeker voorgelezen worden. Wat een ontzettend leuk verhaal! Ik vind het al erg leuk dat het verhaal begint met dat Sinterklaas een cadeau heeft gekregen. Als klein meisje vond ik het altijd bijzonder dat wij cadeaus kregen terwijl hij eigenlijk jarig was. Verder vind ik het idee erg leuk dat Sinterklaas de ouders van zijn nieuwe Pieten op gaat zoeken. Doordat de jeep toch niet zo sterk is als verwacht, komen Sinterklaas en Carlito in de problemen en zo ontmoeten ze de struikrovers. Deze mannen zijn erg stoer en geloven eerst niet dat het echt Sinterklaas is die bij ze in het rovershol is. Langzaam maar zeker verandert dit en veranderen de stoere rovers in eerlijke mannen. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf…

Share Button