Boekenbingo: Misschien wisten zij alles – Toon Tellegen

Dat was even schrikken toen ik dit boek bij de bibliotheek kon afhalen, wat een dik boek! Vol goede moed begon ik op een heerlijke zonnige zondagmiddag aan de verhalen over de eekhoorn en andere dieren.

Het verhaal
In deze verzamelbundel met 214 fantasieverhalen spelen dieren de hoofdrol. Soms wordt er wel, soms niet rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van deze dieren. Om de drie verhalen staat aan het begin een tekeningetje van Mance Post. Het in zwart afgebeelde dier straalt dezelfde eenvoud uit als het verhaal: kort en krachtig.

Misschien wisten zij alles - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Pfff..dit boek even uitlezen op zondagmiddag ging het niet worden. Ik vond het echt vrij moeilijk om door het boek te komen en te genieten van de verhalen. Na een tip op twitter om niet teveel verhalen achter elkaar te lezen, ben ik dat gaan doen. Hierdoor heb ik wel 3 maanden gedaan over het lezen van dit boek. Ik ben de verhalen echter wel meer gaan waarderen op die manier. Vooral de verhalen over de olifant, die steeds weer uit de bomen valt, heb ik toch wel een beetje in mijn hart gesloten.

Misschien wisten zij alles

 

 

 

 

 

€19,95

Share Button