Boekenbingo: Een vriendin met vuisten – Mirjam Oldenhave

Het was niet al te makkelijk om dit boek te kunnen krijgen, maar uiteindelijk heb ik het toch via de bibliotheek kunnen lenen. De titel van het boek gaf mij het idee dat het zou gaan over een stoere meid, maar het boek ging toch een beetje anders dan ik had verwacht.

Het verhaal
Raaf is net verhuisd en moet naar een nieuwe school. Daar ziet hij erg tegenop. Op een stuk karton van een verhuisdoos maakt hij lijsten. Een met rampen, en een met oplossingen.

vriendin met vuisten - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Wat is het jammer dat dit boek niet meer te verkrijgen is. Een bijzonder verhaal over hoe iemand zich anders voor kan doen dan dat er werkelijk aan de hand is. Uiteindelijk was Raaf voor mij eigenlijk niet eens de belangrijkste persoon in dit boek. Eigenlijk wil ik gewoon niet teveel vertellen over dit verhaal, omdat ik niets wil verraden.

Share Button