Boekenbingo: Mijn bijzonder rare week met Tess – Anna Woltz

De kaft van mijn bijzonder rare week met Tess gaf mij meteen een vakantiegevoel. De achterkant van het boek bevestigde mijn vermoeden dat het om een vakantie zou gaan, maar het avontuur dat Samuel en Tess samen beleven, had ik niet verwacht. Het 21e boek dat ik gelezen heb voor de boekenbingo vind ik een mooie ontdekking. Voor dit soort boeken ben ik begonnen aan de boekenbingo.

Het verhaal
Op de eerste dag van de vakantie brak mijn broer zijn been. Dat was jammer voor hem, maar eigenlijk wel leuk voor mij, want bij de dokter kwam ik Tess tegen. Tess had bruine ogen met vlekjes erin. Ze kende haar eigen vader niet, zei nooit sorry en was nogal bazig: ik moest meteen een rare dans met haar oefenen op de parkeerplaats van de dokter. Het kon niet anders, zei ze. Haar leven hing ervan af…

En dat is pas het begin van Samuels onvergetelijke vakantie. Tess heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Samuel moet haar helpen.

mijn bijzonder rare week met tess - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Het begin van het boek is meteen spannend en neemt je direct mee het verhaal in. Anne Woltz omschrijft op een prachtige manier hoe Jorre, de broer van Samuel, zijn been breekt op het strand. ‘Met zwaaiende armen kieperde hij in een reusachtige kuil.’ Het taalgebruik in het boek heeft me regelmatig doen glimlachen, wat kan Anne Woltz fantastisch schrijven. Samuel en Tess beleven een geweldig avontuur waarin Tess langzaam maar zeker haar vader leert kennen met hoogte- en dieptepunten. Ik vind het fijn dat niet alles meteen goed gaat in het boek, dat maakt het een stuk geloofwaardiger.
Verder vind ik het heel lief hoe Samuel en Tess Hendrik, de sprookjesopa, helpen bij het begraven van zijn geliefde huisdier. Mooi ook dat deze man daarna nog een paar terugkomt in het verhaal en het niet bij dat ene stukje blijft.

Volgens mij een mooi boek voor meiden en jongens vanaf groep 5 of 6.

mijn bijzonder rare week met tess

 

 

 

 

€13,95

Share Button