Boekenbingo: Meester van de zwarte molen – Otfried Preussler

Mijn 22e boek van de boekenbingo. De titel van het boek gaf me een beetje rillingen en het lezen van de achterkant maakte dat er niet veel beter op. Op de achterkant van het boek stond echter ook ‘…een tijdloos, hoopvol verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, dat spannend, geheimzinnig en ontroerend is.’ Een boek dat veel verschillende emoties zou oproepen, ik was benieuwd.

Het verhaal
Oorlog en pest zaaien dood en vernieling en maken van Krabat een 14-jarige wees. Vluchtend belandt de jongen bij een molenaar die hem onderdak en een baan aanbiedt. Dan ontdekt Krabat een vreselijk geheim: de molenaar is een Meester in de Zwarte Magie. Ook Krabat wordt ingewijd in de duivelskunsten, maar daarvoor moeten hij en zijn makkers een hoge prijs betalen. Ontsnappen aan de duistere kracht van de Meester lijkt onmogelijk. De jongen komt in opstand en gaat – gesterkt door de liefde – de strijd aan met zijn onoverwinnelijke meester.

meester van de zwarte molen - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Na twee hoofdstukken heb ik het boek even aan de kant gelegd, ik wist niet zo goed wat ik van het verhaal moest vinden. Een dag later ben ik toch weer verder gegaan, maar heb het boek toen weer na een aantal hoofdstukken weggelegd. Dit keer omdat het boek me letterlijk kippenvel gaf en ik toch goed wilde slapen die nacht. Het boek roept echt diverse emoties op tijdens het lezen. De omschrijving op de achterkant die ik aan het begin noemde, klopt helemaal. Het boek is spannend, geheimzinnig en ontroerend. Het geeft je kippenvel en hoop. Niet mijn favoriete boek van de boekenbingo, maar zeker de moeite waard om te lezen en kennis te maken met de grote verscheidenheid aan jeugdliteratuur die er is.

meester van de zwarte molen

 

 

 

 

 

€16,95

Share Button