Boekenbingo: Help! juf is verliefd – Carry Slee

Een aantal boeken over de kinderen van De Grote Beer had ik al wel gelezen, maar dit deel met de avonturen die beleefd worden in groep 5 kende ik nog niet. Gelukkig had één van mijn twittervriendinnetjes dit boek en mocht ik het van haar lenen. Zo kon ik ook dit boek doorstrepen op de lijst, boek 26 alweer, nog maar 35 te gaan.

Het verhaal
Daan is verliefd op Kim. Volgens Quilfort is Kim ook op Daan, maar is dat wel zo? Daan is niet de enige die vlinders in zijn buik heeft. De vijfde-groepers merken dat juf Judith ook verliefd is. Op meester Karel misschien? Ze doen erg hun best erachter te komen. Ze maken een krant, het Beerbericht, en ze willen het grote nieuws op de voorpagina!

Help! Juf is verliefd - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Ik heb het boek in een middag uitgelezen, het boek leest makkelijk en leuk. De klassenkrant die de kinderen maken om zo geld voor het goede doel in te zamelen, de grappige plannen die de kinderen bedenken om erachter te komen op wie de juf verliefd is, alles is leuk opgeschreven en als juf zie ik helemaal voor me hoe de kinderen stiekem over het muurtje staan te kijken om te kunnen zien wat hun juf doet. Het boek staat niet in mijn top 5 van de boekenbingo, maar heeft me wel weer even doen herinneren wat een geweldige schrijfster Carry Slee is. Ondanks dat het al wat ouder is, volgens mij nog steeds een prima voorleesboek voor groep 5.

Helaas zijn de boeken apart niet meer zo gemakkelijk te verkrijgen, maar alle delen over Quilfort en zijn vrienden zijn verzameld in een bundel. Zo kun je lezen hoe ze in groep 1 begonnen en hoe ze uiteindelijk in groep 8 de school verlaten.

De kinderen van de grote beer

 

 

 

 

 

€19,95

Share Button