Boekenbingo: Harry Potter en de steen der wijzen – J.K. Rowling

In de klas vertelde ik over de Boekenbingo en mijn leerlingen vonden het wel leuk dat 61 boeken zou gaan lezen voor 1 juni. De volgende dag kwam een van de meiden uit de klas naar me toe met de vraag: ‘Juf, welke Harry Potter moest jij lezen?’. Ze had alle boeken van thuis meegenomen, omdat ze een deel van Harry Potter tussen de boeken had zien staan. Zo lief! Dankzij die geweldige leerling werd Harry Potter het negende boek dat ik las voor de Boekenbingo.

Het verhaal
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een.De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Harry Potter - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Zoals te lezen was in ‘De boekenkast van…‘ op de site van juf Shanna staan de boeken op mijn wensenlijstje. Ik heb ze allemaal al gelezen, maar voor de boekenbingo lees ik alle boeken van de lijst dus ook die ik al gelezen heb. Na vier bladzijden wist ik alweer waarom ik altijd zo blij was als er eindelijk een nieuw deel uitgebracht was. Ik zat al snel weer in het verhaal en wilde graag weten hoe het af zou lopen. Het leuke van het weer lezen van dit boek is dat sommige namen ineens een stuk belangrijker blijken te zijn. Sirius Zwart wordt kort genoemd in dit boek, maar door de kennis van de andere boeken weet ik nu dat hij nog best belangrijk gaat zijn. Ondanks het wat lastige taalgebruik, vooral vanwege de tovenaarstaal, leest het boek gemakkelijk. Ik heb weer ontzettend genoten van dit boek en wil eigenlijk meteen de andere delen ook weer lezen. Eerst moet ik echter nog 52 andere boeken lezen…

Harry Potter paperback

 

 

 

 

€16,50 (paperback)

Share Button