Boekenbingo: Grootmoeders grote oren… Jacques Vriens

In mijn boekenkast staan diverse boeken van Jacques Vriens, maar deze stond er niet tussen. Gelukkig ben ik lid van de bibliotheek en hadden zij het boek wel. Het 44e boek van de Boekenbingo en volgens mij het eerste sprookjesboek werd Grootmoeders grote oren…

Het verhaal
In sprookjes wordt alles al verteld wat later in andere verhalen en in je eigen leven terugkomt. Liefde en jaloezie, blijdschap en verdriet, geboorte en dood, vriendschap en eenzaamheid. Jacques Vriens heeft een aantal sprookjes op geheel eigen wijze verteld. Daardoor komen bekende en minder bekende sprookjes met al hun spanning, betovering en humor opnieuw tot leven.
Philip Hofman, Thé Tjong-Khing, Klaas Verplancke en Alex de Wolf brachten de sprookjes op hun eigen manier in beeld in kleurrijke illustraties. Zo kunnen kinderen vanaf een jaar of vier volop genieten van onder andere De varkenshoeder, Sneeuwwitje, Het meisje met de zwavelstokjes en De kikkerkoning.

grootmoeders grote oren - juf Inger

Wat vind van het boek?
Wat heeft Jacques Vriens deze sprookjes ontzettend leuk opgeschreven. Ik heb genoten van de voor mij bekende en onbekende verhalen in dit boek. Volgens mij zijn de sprookjes geweldig om voor te lezen en zullen kinderen echt genieten van deze verhalen. De volwassene die het voor mag lezen, heeft echter ook genoeg te genieten. Ik heb erg veel gelachen tijdens het lezen van dit boek. Echt een aanrader voor iedereen die van sprookjes houdt! Mijn favoriet: Doornroosje.

Share Button