Boekenbingo: Minoes – Annie M.G. Schmidt

Het boek Minoes heb ik vroeger wel gelezen, maar ik ken het verhaal nu eigenlijk het beste van de film die erover gemaakt is. Alweer het 45e boek dat ik mocht lezen voor de Boekenbingo, het blijft gelukkig nog steeds leuk.

Het verhaal
Juffrouw Minoes was vroeger een poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu gewoon een meisje, tot zingt ze af en toe nog de Mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima kats. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in de krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft weliswaar grote moeilijkheden, maar dankzij Minoes en haar vele kattenvrienden loopt alles goed af.

minoes - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Wat is dit boek ontzettend prettig om te lezen. Het verhaal leest erg leuk en makkelijk. Tijdens het lezen zag ik wel vaak scenes uit de film voor me. Sowieso bedenk ik tijdens het lezen van boeken vaak in mijn hoofd een soort film bij het boek. Vooral de Jakkepoes heb ik weer in mijn hart gesloten na het lezen van dit boek, stoer beest! Een boek wat volgens mij in elke middenbouwklas in de boekenkast moet staan.

minoes

 

 

 

 

 

€14,95

Share Button