Boekenbingo: Voordat jij er was – Daan Remmerts de Vries

Een prentenboek dat in de lijst stond bij de boeken voor de middenbouw, dat maakte mij nieuwsgierig. Alweer mijn 43e boek voor de boekenbingo. De komende dagen zullen er nog meer recensies op mijn site verschijnen van de boeken die ik allemaal gelezen heb.

Het verhaal
Eerst was er niks. Toen kwamen Wolf en Konijn. Toen kwam Adje, toen kwam Eefje. Toen kwam jij. Hoe zag de wereld eruit voordat jij er was? En hoe is alles nu werkelijk begonnen? Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman laten in deze verrassende versie van het scheppingsverhaal zien dat niet alles is zoals het lijkt.

voordat jij er was - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Tijdens het lezen van dit boek heb ik vooral genoten van de prachtige prenten. Vooral de combinatie van tekeningen en afbeeldingen vond ik erg bijzonder. Het verhaal laat je nadenken over hoe wij mensen omgaan met huisdieren. Voor mij is het niet zozeer een verrassende versie van het scheppingsverhaal. Het deed mij een beetje denken aan hoe makkelijk mensen soms hun huisdieren aan de kant zetten en vergeten dat het dieren zijn met gevoelens. Goed dat dit in een boek onder de aandacht gebracht wordt.

voordat jij er was

 

 

 

 

 

€14,95

Share Button