Boekenbingo: De brief voor de koning – Tonke Dragt

Een boek dat ik al best lang op mijn ‘wil ik lezen’-lijst had staan, maar nog niet eerder gelezen had. Met dank aan de boekenbingo moest ik nu wel en zo werd ‘De brief voor de koning‘ het 42e boek dat ik las.

Het verhaal
Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur.

Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur.
Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven…

de brief voor de koningWat vind ik van het boek?
Vanwege dit soort boeken ben ik begonnen met de boekenbingo. Boeken die ik wil lezen, maar nooit aan toekwam en nu wel ‘moet’ lezen. In een bovenbouwgroep zou ik dit boek zeker willen voorlezen.
Aan het begin van het boek word je meteen meegenomen in het verhaal en het is moeilijk om het weer los te laten. Tiuri beleeft tijdens zijn lange reis diverse avonturen waarin hij vrienden en vijanden tegenkomt. De Grauw Ridders, Piak, de burgemeester, de kluizenaar, allemaal mensen die een rol spelen bij het volbrengen van de opdracht.
Een prachtig boek dat echt iedere leerkracht gelezen moet hebben om een beter beeld te hebben van de mooie boeken die er voor kinderen geschreven zijn.

de brief voor de koning

 

 

 

 

€18,95

Share Button