Boekenbingo: Dummie de Mummie en de gouden scarabee – Tosca Menten

Al vaak had ik me voorgenomen om de boeken over de Dummie de Mummie te lezen, maar in de bibliotheek liep ik toch eigenlijk nooit naar de afdeling met jeugdboeken. Gelukkig maar dat de boekenbingo op mijn pad kwam, want nu moest ik wel. Boek 33 voor de boekenbingo werd het boek Dummie de Mummie en de gouden scarabee.

Het verhaal
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg.
Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?
Goos pakte het pincet uit de verbandtrommel en zijn vader pakte het laatste strookje ermee vast. ‘Oke, daar gaan we,’ zei hij. ‘Misschien valt het mee.’ Toen tilde Klaas het laatste flapje op. Het viel niet mee. Ze schrokken zich zelfs het apezuur.
‘Plofzak Drollemans, die krijgt later nooit verkering,’ fluisterde Klaas.
‘Ontzettend,’ griezelde Goos.

dummie de mummie - juf Inger

 

Wat vind ik van het boek?
Het boek was minstens net zo leuk als ik gehoopt had. Af en toe een beetje de rillingen als het ging over het bruine verband of de huid van Dummie. Tosca Menten heeft deze dingen ‘heerlijk’ opgeschreven in het boek. Het verhaal is erg leuk opgeschreven en vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in het avontuur van Dummie en Goos. Ik heb ook genoten van Dummie op school en hoe de klasgenoten omgaan met het pestgedrag van een van zijn klasgenoten. Een van de mooiste dingen uit het boek vind ik de boodschap dat mensen zien wat ze denken te zien. Dit is niet alleen zo als er een mummie bij je in de klas komt. Volgens mij een erg leuk boek voor kinderen in groep 5 of 6.

dummie de mummie

 

 

 

 

 

€14,95

Share Button