Boekenbingo: Boy 7 – Mirjam Mous

Om de boeken voor de boekenbingo te verzamelen heb ik diverse mensen ingeschakeld waaronder mijn oppaskinderen van vroeger ;-). Zij hadden het boek Boy 7 thuis en waren daar best wel aardig enthousiast over. Een boek waar pubers enthousiast over zijn, dat moest ik zeker lezen. Boy 7 is alweer het 32e boek, nu ben ik echt over de helft.

Het verhaal
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid. Mijn ogen dwaalden langs de spiegel die boven de wastafel hing. Ik ving een flits op van een jongen met blond haar dat alle kanten uit piekte. Met een schokje besefte ik dat het mijn eigen spiegelbeeld was. Is er iets? vroeg Lara. En of er iets was! Ik had mezelf niet herkend.

Boy 7 - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Een zonnige zondagmiddag en dit boek waren een perfecte combinatie. Ik heb het boek in een keer uitgelezen, want het lukte me echt niet om te stoppen met lezen toen ik eenmaal begonnen was. Ik heb nog geen andere boeken van Mirjam Mous gelezen, maar als alle boeken zo goed geschreven zijn dan ga ik ze met alle plezier lezen.
Het verhaal van Boy 7 is een verhaal waardoor je gaat twijfelen of zoiets misschien ook echt zou kunnen gebeuren met alle technologische ontwikkelingen. Het is té verschrikkelijk als het kan, maar toch bracht het boek mij aan het twijfelen. Zouden er mensen zijn die zo denken? Die dit misschien wel zouden willen proberen? Ik vond het werkelijk een geweldig boek en raad iedere leerlingen in groep 8 of de brugklas aan dit boek te lezen. Dit is zo’n boek dat ervoor zorgt dat lezen leuk is.

boy 7 - juf Inger

 

 

 

 

€10,00

Share Button