Boekenbingo 2016 – Update 9

Ondertussen is het november en heb ik nog steeds niet al mijn updates geplaatst over de Boekenbingo van 2016. Toch wil ik dit nog wel graag doen, omdat ik echt fantastische boeken heb leren kennen door mee te doen aan deze bingo. In deze update vind je twee boeken die ik op Goodreads 5 van de 5 sterren heb gegeven.

20. Toen kwam Sam – Edward van de Vendel
Wat een lief, spannend en ook een beetje verdrietig verhaal. Vanaf de eerste bladzijde heb ik genoten van dit boek. Prachtig om te lezen over de liefde voor dieren die Kix en Emilia duidelijk hebben. Veel leerlingen uit mijn groep 5/6 vonden dit boek ook erg mooi om te lezen.

19. Stap maar op mijn bezemsteel – Julia Donaldson
Vooral genoten van de prachtige tekeningen. Leuk verhaal waar je bij het voorlezen gemakkelijk wat spanning in kan brengen.

boekenbingo 2016 - update 9

18. Soldaten huilen niet – Rindert Kromhout
Door de titel en de kaft had ik een oorlogsboek verwacht, maar dat was het niet. Een bijzonder boek over de broers Julian en Quentin, geschreven vanuit het perspectief van Quentin. Ik heb genoten van hoe de personages in het boek omschreven werden, maar het verhaal kreeg me niet echt te pakken. Pas tegen het eind van het boek kwam het moment dat ik het boek echt niet meer weg wilde leggen.

17. Overal en ergens – Arend van Dam
Toen ik begon met het lezen van dit boek had ik verwacht vooral verhalen te lezen over beroemde gebouwen en mensen in Nederland. Positief verrast was ik toen ik ontdekte dat het ook kleine dingen ging die je in Nederland kan vinden. De afwisseling tussen bekend en onbekend vond ik erg leuk.

16. We gingen achter hamsters aan – Bibi Dumon Tak
Echt genoten van dit geweldig mooie boek over de dierenambulance. Wat doen die vrijwilligers goed werk en wat maken ze veel mee. Bijzonder ook om te lezen hoe dom/stom mensen soms kunnen zijn. We hoeven niet elk ‘zielig’ vogeltje te redden, maar een gewond dier aan de kant schoppen…heel bizar.
Ondertussen heb ik ook het tweede deel gelezen: We gingen op krokodillenjacht. Ook echt een aanrader.

toen kwam sam stap maar op mijn bezemsteelsoldaten huilen nietoveral en ergenswe gingen achter hamsters aan

Share Button