Au! Ik ben leerkracht – deel 2

Nadat ik mijn juffenvriendengroep vertelde dat ik een blog had geschreven over de blauwe plekken en andere verwondingen in mijn onderwijsloopbaan kreeg ik zoveel reacties dat ik het niet kon laten hier ook een blog over te schrijven. Daarom bij deze het vervolg.

 1. Hand tussen de tafels
  De dag nadat ik verteld had over mijn blog kreeg ik de foto opgestuurd die ik heb gebruikt in de afbeelding. Deze juf wilde graag nog even extra bewijzen dat het best gevaarlijk kan zijn om leerkracht te zijn en kwam met haar hand klem te zitten tussen twee tafels.
 2. Hersenschudding
  Iets met een leerling die van een klimrek wilde en daarbij iets te hard het hoofd van de juf raakte met zijn voet.
 3. Gevaarlijke gymbank
  Het opvangen van een gymbank als je leerlingen deze ineens laten vallen is geen aanrader, je kunt er zomaar je vinger bij breken. 
 4. Gekneusde voet
  Als je als juf (of meester of wie dan ook) met je voet onder een deurklem blijft hangen op het schoolplein kan dat je dus gebeuren. Autsj!
 5. Hinkelen is niet zo makkelijk als je denkt
  Je moet als leerkracht sommige dingen gewoon niet meer doen ook al denken we dat we eeuwig jong blijven. Een leerkracht viel tijdens het hinkelen en liep daarna de school in met een dikke knie.au, ik ben leerkracht deel 2
 6. Die verrekte krukjes ook
  Even de ladder pakken om veilig iets op te hangen is vaak net iets teveel moeite. We weten dat het verstandiger is, maar even via een kruk en een tafel gaat veel sneller. Totdat je dus achteruit stapt, de kruk valt en jij met verrekte kniebanden op de grond ligt.
 7. Driedubbele beenbreuk
  Sommige dingen zijn gelukkig niet mijn juffenvriendinnetjes overkomen, maar die hebben ze over iemand anders gehoord. Zoals de driedubbele beenbreuk omdat iemand van de zoldertrap was gevallen.
 8. In opleiding
  Niet alleen ons werk is gevaarlijk, maar ook de opleiding kan er wat van. Brak ik zelf mijn elleboog op de pabo tijdens de gymlessen, de praktijkcolleges van de opleiding bewegingsonderwijs zijn ook niet geheel ongevaarlijk. Zo kreeg één juf het voor elkaar haar kruisband te scheuren tijdens één van de lessen.
 9. Dansen, dansen, dansen
  Even invallen voor de gymjuf, een dansles geven aan je groep en dan je enkelbanden scheuren. Die gymlessen zijn toch zo leuk niet.
 10. Vasthoudende klimtorens
  Niet alleen de gymlessen voor de hogere groepen zijn gevaarlijk. Als 30 kleuters ontzettend zin om te klimmen in de klimtoren en jij breekt je pink tijdens het klaarzetten, omdat je klem komt te zitten, is het lesgeven aan kleuters ook ineens wat enger geworden.

 

Share Button