Boekenbingo 2016 – Update 7

De boekenbingo is ondertussen allang voorbij, de winnaars zijn bekend, we hebben zomervakantie gevierd en ondertussen zijn alle scholen weer begonnen. Mijn updates zijn echter nog niet allemaal geschreven dus bij deze boek 30 t/m 26. Waaronder een geweldig prentenboek!

30. De heksen – Roald Dahl
Als meisje op de basisschool heb ik dit boek meerdere keren gelezen en was ik ontzettend blij toen er een film van werd gemaakt. In het begin was het wek raar om het boek weer te lezen. Voor mijn idee gebeurde er veel meer in het verhaal tot het moment dat de vergadering van de heksen begint. Ik vond het boek wel weer net zo spannend als toen, wat is het toch geschreven. Dat ik als kind fan was van de boeken van Roald Dahl begrijp ik helemaal.
(De paperback is momenteel maar 5 euro bij bol.com)

boekenbingo 2016 - update 7

29. Tim op de tegels – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Wat een heerlijk prentenboek! Heb het boek twee keer gelezen, omdat me pas aan het eind opviel dat ik de vader van Tim goed in de gaten moest houden op de platen. Hardop gelachen om het einde en er zo voor gezorgd dat ik nu een klas vol leerlingen heb die het boek ook willen lezen.

28. De maan-zaak – Stuart Gibbs
Ik had het echt niet verwacht, maar wat een fantastisch boek. In het begin af en toe weggelegd, omdat ik niet echt in het verhaal kwam. Aan het eind af en toe moeten stoppen met lezen, omdat ik het toch wel erg spannend vond.

27. Het hondje dat Nino niet had – Edward van de Vendel
Het verhaal is mooi. Erg bijzonder hoe de fantasie van kinderen omschreven wordt. De platen vind ik echter wat hysterisch.

26. En de groeten van Haas – Annemarie Bon & Gertie Jaquet
Wat een mooie avonturen beleeft Haas nadat hij per ongeluk op de rug van Zwaan in Australië beland en zelf de weg terug moet vinden. Ik heb hardop gelachen om de grappen van Ping de pinguïn en vond de verfpiraten erg leuk bedacht. De Papegaai werd ik al snel zat, maar gelukkig was die maar een paar bladzijden aanwezig.

de heksen

tim op de tegelsde maanzaak

 

 

 

 

 

 

 

hondje dat nino niet hadgroeten van haas

Share Button