Zomervakantie-to-do lijst voor leerkrachten

Mijn zomervakantie is begonnen! Net als ieder jaar heb ik de weken en dagen afgeteld. Niet omdat ik zo graag vakantie wilde, maar omdat er nog zoveel moest gebeuren in de weken voor de vakantie. In de komende zes weken heb ik dan ook zeker een aantal schoolzaken op mijn zomervakantie-to-do lijst staan, maar daar wil ik nu even niet aan denken. Vakantie is er om tot rust te komen, te genieten van het (hopelijk) mooie weer en eindelijk weer wat dingen te kunnen doen die met name in de laatste schoolweken waarschijnlijk niet gelukt zijn. Mijn to-do lijst is lekker gevuld met veel leuke dingen. Wat zijn nou kleine en grote dingen om van te genieten tijdens de zomervakantie?

Een boek uitlezen in één dag

Dat ik veel lees, is vast wel bekend. Ik verheug me er dan ook op om ’s ochtends te kunnen beginnen in een boek en voor het avondeten het boek helemaal gelezen te hebben. Een boek dat ik hoop te lezen op die manier is ‘Noem geen namen‘. Dit boek kocht ik in mei en ik heb nog geen tijd gehad om er even goed voor te gaan zitten.

Bingewatchen

Natuurlijk hoop ik op dagen met alleen maar zon en wil ik geen tijd en hebben om een dag binnen te zitten, maar mocht er een regenachtige dag zijn dan knal ik de tv aan en ga lekker meerdere uren achter elkaar genieten van films en series.

Uitslapen

Voor iemand die zo gek is op slapen als ik kan dit natuurlijk niet ontbreken op mijn zomervakantie-to-do lijst. Helaas ben ik wel afhankelijk van mijn kinderen, maar het is al fijn om niet wakker te worden van de wekker om 6.30 uur en in plaats daarvan zachtjes rond half acht gewerkt te worden door kinderstemmetjes.

Dierentuin en pretpark bezoeken

Qua drukte is het best jammer om als leerkracht vaak gebonden te zijn aan de weekenden en vakanties als het gaat om het bezoeken van pretparken en dierentuinen. Toch hoop ik er deze zomervakantie een aantal te bezoeken. Met ons abonnement op Ouwehands dierenpark moet een bezoekje aan dat park makkelijk te regelen zijn en met dank aan de korting bij de Albert Heijn is het bezoek aan de Efteling al gelukt afgelopen donderdag. Leuke tips om te bezoeken met een peuter van 3,5 jaar oud en een dreumes van net 1 jaar oud zijn welkom.

Naar het strand

Minimaal één keer per seizoen wil ik het strand bezoeken. Het zand tussen je tenen voelen, wandelen langs de waterlijn en als het kan genieten van de zonsondergang.

Thuis lekker lunchen

Ik ben geen groot fan van een gewone boterham met beleg en kan er dus onwijs blij van worden om in de vakantie een lekkere lunch te maken voor mezelf. Met name mijn zelfgemaakte clubsandwich gaat deze vakantie vast en zeker gegeten worden.

Suppen

Of dit gaat lukken weet ik niet, maar steeds vaker zie ik foto’s langskomen op social media en iedere keer bedenk ik me weer dat ik dit toch ook echt een keer wil proberen. Wie weet gaat het deze vakantie dan eindelijk een keer gebeuren.

Zelf ijsjes maken

Dit heb ik al weken geleden beloofd aan mijn peuter dus moet nu toch echt gebeuren. Ben benieuwd of we wat lekkers kunnen creëren.

Hoepelen

Ik vind het hoepelen geweldig om te doen, maar zodra ik het maar een beetje drukker krijg, is dat het eerste wat ik weer vergeet om dagelijks te doen. In mijn digitale agenda gaat een dagelijkse herinnering en zo hoop ik de vakantie (bijna) dagelijks een sportief momentje te hebben.

Nachtje weg

Lekker een nachtje weg in een fijn hotel in een toffe stad in Nederland staat ieder jaar op mijn zomervakantie-to-do lijst. Vorig jaar ging het helaas niet lukken, maar dit jaar mag ik toch hopen van wel.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button