Zomerleeskaart van juf Sanne

Wat was ik blij dat wij in het zuiden van Nederland als laatste vakantie kregen dit schooljaar toen ik een tweet las van juf Sanne. Op haar site had zij namelijk een Zomerleeskaart geplaatst en die kon ik de laatste schoolweek nog mooi meegeven aan mijn leerlingen. Wat hoop ik dat ze daarmee doen deze vakantie?

zomerleeskaart - juf Inger

Het afgelopen schooljaar heb ik regelmatig in mijn klas kinderen zien wegdromen bij een boek en ik hoop dat ze dat in de vakantie blijven doen. Wat was het fijn als er geklaagd werd dat de tijd om was en wat hoop ik dat ze de opdrachten van de Zomerleeskaart langer dan 15 minuten volhouden, omdat ze het zo leuk vinden. Verder hoop ik dat ze hun broertjes, zusjes, ouders, vriendjes en nog veel meer mensen laten zien hoe leuk lezen is en dat ze praten over de boeken die ze lezen. Of het zo werkt? Ik zal het na de vakantie merken. Ik hoop in ieder geval op twintig volle kaarten in de eerste week na de vakantie met wat mooie foto’s als bewijs.

Heb jij zin om veel te lezen deze vakantie? Doe dan ook gewoon mee en laat zien hoe leuk lezen is. Laten we de foto’s op Twitter en Facebook plaatsen met #zomerleeskaart.

De afbeelding van de Zomerleeskaart heb ik van http://www.jufsanne.com/

Share Button