Recensie: Wolkenjagers

Vanaf kleins af aan is een luchtballon zien in de lucht een ding in mijn familie. Een aantal jaar geleden mocht ik zelf in een luchtballon varen en ik weet 100% zeker dat ik dat nog een keer ga doen in mijn leven. Wat een ervaring! Ik werd dan ook erg enthousiast bij het lezen van het persbericht over Wolkenjagers. Een boek over de eerste luchtballonvaart kon ik niet weigeren om te lezen en recenseren.

Het verhaal

Een verhaal met inbraak, spionage, bijzondere huisdieren en nieuwe uitvindingen. Een ontmoeting met een in de lucht bungelende jongen verandert het leven van de jonge zakkenroller Ekster voorgoed. De jongen en zijn familie, de Montgolfiers, zijn erop gebrand de eerste luchtballonvaarders in de geschiedenis te worden! Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn kapers op de kust: ook in Engeland zijn mensen druk bezig met het uitvinden van een luchtballon. Lukt het Pierre en Ekster om de eerste te zijn? Een fantastisch avontuur vol spionnen, ongehoorzame huisdieren en een ontmoeting met de koning van Frankrijk en zijn vrouw Marie-Antoinette.

Lees alvast de eerste hoofdstukken in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Door alle andere toffe boeken in mijn recensiekast duurde het even voor ik begon aan dit boek. Wolkenjagers begint meteen in het eerste hoofdstuk lekker spannend. Je beleeft het verhaal via Ekster, een meisje dat zwerft op straat en haar geld verdient met zakkenrollen en diefstal.

In het verhaal gebeuren steeds weer dingen die je eigenlijk niet aan ziet komen. Dit zorgt er voor dat het verhaal vlot gaat, spannend blijft en dat je het boek lastig weg kunt leggen. Wolkenjagers is een boek waar je eigenlijk de tijd voor moet hebben om er echt in te kunnen duiken. Uren achter elkaar lezen en jezelf in die luchtballon wanen.

Het boek is ook zeker geschikt om voor te lezen in de bovenbouw. Zorg er dan wel voor dat je dagelijks tijd op je rooster hebt, want anders gaat het leerlingen frustreren.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door KokBoekencentrum.nl. Hartelijk dank! 

Share Button