Mijn schoolweek #1: Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Het eerste weekoverzicht van dit schooljaar plaats ik al meteen een dag te laat. Ik was gisteren nog even lekker aan het genieten van het vakantiegevoel en de tijd vloog sneller voorbij dat ik had verwacht. Dit weekoverzicht gaat over voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Hier ben ik niet alleen de laatste week van de zomervakantie mee bezig geweest. Wel heb ik de afgelopen het meeste werk verzet en hadden we de startvergadering met het team. Dat voelt toch altijd wel echt als de start.

Maandag

Nadat ik in het weekend verhuisd was, moest ik maandag om 9 uur op school zijn. Dat lukte precies. Zo’n ander huis is toch even wennen, maar ik was op tijd. We begonnen de vergadering met een rondje over hoe alle vakanties geweest waren en daarna moesten er toch echt een aantal zaken besproken worden. Het vergaderrooster voor het schooljaar 2017-2018 werd onder andere besproken. We gaan flink aan de slag met Engels nadat we vorig jaar van Spelen met Engels goede handvatten hebben gekregen en er zijn nog meer mooie plannen om de kwaliteit van ons onderwijs hoog te houden. 

Na de vergadering was het tijd voor de groepsoverdrachten. Ik had alleen de overdracht van groep 6 naar groep 7 en dit ging erg efficiënt. De belangrijke zaken staan ook allemaal in Parnassys, maar het is toch fijn om echt even met je collega te praten over de leerlingen. Mijn collega heeft me ook goed geholpen bij de samenstelling van de groepjes in groep 7. Zij kent de leerlingen toch beter dan ik en dan is het prettig om gebruik te kunnen maken van elkaars kennis.

De dag was toen nog niet voorbij, want we hadden meteen het personeelsuitje gepland staan. Voor het eerst in mijn leven heb ik een Escape Room gedaan. Helaas waren we niet op tijd ontsnapt, maar leuk, en een beetje frustrerend, was het wel. Daarna gezellig met z’n allen gegeten en ook veel gekletst. Ik vond het wel een toffe start van het schooljaar zo.

Woensdag

Woensdag dacht ik even een paar uurtjes naar school te gaan om de laatste dingen te regelen. Ik maakte mijn boekenkast in orde en koos een schrijver van de maand. Hierover schrijf ik meer in mijn blog over de inrichting mijn klaslokaal die later deze week zal volgen.
Ik had goede hulp van de dochter van een collega. Zij wilde wel wisbordjes, potloden en gummen voor me uitdelen. Dit scheelde mij toch wat tijd en ze deed het hartstikke goed. Zelf maakte ik de English Corner in orde en heb met mijn collega even goed gekeken of alle programma’s op de computer het deden. Niet alle programma’s voor de leerlingen werkten al dus het was maar goed dat we even keken.
Ineens was het toen al 16 uur en had ik toch wat meer tijd doorgebracht op school dan ik ’s ochtends had bedacht.

Donderdag

Woensdag had ik niet alles gedaan wat ik wilde doen dus dat zou ik ’s ochtends wel even afmaken. Uiteindelijk ging ik ook deze dag weer om 16 uur naar huis, maar ik was wel heel tevreden over mijn lokaal. Ik maakte een puzzel met alle namen van de klas en ben nog steeds zo trots op het resultaat. Het was even werk, maar gelukkig kan de puzzel het hele schooljaar blijven hangen. Het is zelfs mogelijk dat straks tijdens mijn verlof de naam van de invaller erbij geplakt gaat worden.
Samen met mijn collega maakte ik onze kapstok netjes met plakfolie en zij had alle doelen van de rekenblokken geregeld in kleur op A3-papier. Dit jaar ga ik mijn doelenwand echt goed gebruiken om bij de blokken van rekenen, taal en spelling zichtbaar te maken wat we leren in een blok.

Zaterdag

Bij de Action toch maar de poster van de wereld gekocht die je open moet krassen. Verder kocht ik daar nog ijslollystokjes in verschillende kleuren, omdat ik me vrijdag ineens bedacht dat ik die nog niet had gemaakt. Vorig jaar koos ik vaak willekeurig leerlingen via een namenkiezer online, maar de ijslollystokjes lijken me toch sneller werken. Ook kocht ik al gave lampions voor boven de thematafel tijdens de Kinderboekenweek. Kan maar vast gekocht zijn, toch?

Zondag

Vanochtend heb ik mijn lessen voorbereid voor morgen. Met rekenen, taal, spelling en technisch lezen ga ik meteen aan de slag. Verder werken we deze week veel aan groepsvorming en daarvoor heb ik al diverse ideeën verzameld. Dit zal ik waarschijnlijk vooral delen op Instagram op mijn profiel of in Instastories. Je bent natuurlijk welkom om me daar te volgen.

Ik ga morgen vol goede moed aan de slag en heb er echt zin in om te starten. Alleen die wekker ’s ochtends is altijd weer een beetje jammer, maar dat went vast ook wel weer. Voor alle leerkrachten in regio midden: succes deze week met de start. Voor de collega’s in regio zuid: succes met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Voor de leerkrachten in regio noord: geniet van het mooie weer dat ze voorspellen, jullie hebben nog even voordat je moet starten.

Share Button