Zwembadsurprise

Sinterklaas is weer bijna in het land en dat betekent dat er op diverse scholen weer flink geknutseld mag gaan worden door leerlingen, omdat zij surprises mogen gaan maken. Mijn ervaring de afgelopen jaren is dat leerlingen het vooral erg leuk vinden als te zien dat er werk in de surprise zit en dat het echt bij hen past. Ook willen ze, zeker bij mooie surprises, graag dat het heel kan blijven. In dit bericht deel ik een surprise die ik zelf gemaakt heb en een surprise die ik kreeg. 

Het lootje dat ik had getrokken was van een leerling die erg goed was in zwemmen en dat ook nog eens heel leuk vond. De surprise werd dus een zwembad en dat was uiteindelijk makkelijker dan ik dacht. Ik had de volgende materialen nodig:

  • chenilledraad voor de zwemmers
  • vouwblaadjes voor de startblokken
  • touw en kralen voor de afscheiding tussen de banen
  • groot blauw karton voor het zwembad

Hopelijk kun je op de afbeelding redelijk goed zien hoe ik dit geknutseld heb. De cadeautjes had ik onder het zwembad vastgeplakt en de leerling kon deze er gemakkelijk afhalen. Een zwembad als surprise voor een echte zwemkampioen!

Zelf kreeg ik dat jaar een stoomboot. Vooral de details vond ik erg leuk zoals de vlaggenlijn en de chocolademunten om het schip te versieren. Ik kon de cadeautjes via de onderkant uit de boot halen, waardoor deze mooi kon blijven. Volgens mij laten beide surprises zien dat een leuke surprise niet moeilijk hoeft te zijn.

zwembad als surprise

Voor meer inspiratie voor surprises kun je een kijkje nemen op mijn bord op Pinterest: Sinterklaas: Surprises.

Share Button