Reken me uit

Op Instagram komen de tofste en leukste lesideeën voorbij. De knop ‘opslaan’ gebruik ik dan ook vrij regelmatig, maar lang niet altijd doe ik er dan op korte termijn iets mee. Zo ontdekte ik tussen de opgeslagen werkbladen een bericht van @onderwijs_inspirateur. Een werkblad vol rekensommen waarmee leerlingen elkaar beter leren kennen. Dit inspireerde mij om een Nederlandse versie van dit werkblad te maken en zo ontstond ‘Reken me uit’.

Hoe werkt het?

Reken me uit kan een fijn werkblad zijn aan het begin van een nieuw schooljaar. De leerlingen leren elkaar beter kennen en ze zijn ook nog eens aan het rekenen.

Als je dit werkblad in de klas gaat gebruiken, kan het handig zijn eerst een voorbeeld te maken. Voor sommige leerlingen kan het anders te vaag zijn en het is fijn als ze dan kunnen gluren bij één of meerdere voorbeelden.

Je kunt ervoor kiezen om te werken rondom een bepaald soort sommen, maar je kunt je leerlingen ook de vrije hand geven en zich lekker laten uitleven. Ben je erg bezig met minsommen dan kan het interessant zijn om de leerlingen in dit werkblad alleen maar minsommen te laten gebruiken. Ik denk dat dit werkblad diverse mogelijkheden biedt.

Het werkblad ‘Reken me uit’

Je kunt het werkblad hier gratis downloaden.

Op verzoek maakte ik ook de versie ‘Reken mij uit‘.

Mocht je het gebruiken in de klas dan zou ik het leuk vinden als je me dat laat weten. Je kunt me bijvoorbeeld taggen als je een foto deelt op Instagram of Facebook.

Share Button