Regels van de maand

Ieder jaar werken wij op school met vijf verschillende regels van de maand. Deze regels zijn:

– Ik, jij, hij of zij, iedereen hoort erbij.
– Klikken mag, als je pesten zag.
– Wij laten goed merken, dat wij goed kunnen spelen en werken.
– Voor groot en klein, zullen we aardig zijn.
– Alle dingen hebben een doel, kapot maken is niet cool.

Dit jaar hebben wij gekozen voor een presentatie met sterren. De grote ster is de regel die tijdens de maand centraal staat en de overige regels staan er in kleine sterren omheen. Mocht er een situatie in de klas zijn waardoor een andere regel even belangrijker is om te behandelen, dan is deze in ieder geval ook zichtbaar.

Op de eerste maandag van de maand wordt de nieuwe regel besproken met de leerlingen. Bijvoorbeeld bij de regel: wij laten goed merken, dat wij goed kunnen spelen en werken, wordt er met de leerlingen besproken wat dan in hun ogen goed spelen en werken is. Het is hierbij de bedoeling dat de leerlingen echt samen bedenken hoe deze regel in de praktijk werkt. Dit wordt het vijfde jaar dat wij op deze manier werken met de regels en ik ervaar in groep 3 dat ze vanuit groep 1 en 2 echt dingen meenemen en de regels bekend voor hen zijn.

Mocht je de sterren willen hebben, dan kun je ze vinden door op de volgende link te klikken: REGELS VAN DE MAAND – STERREN. Om de grote sterren te maken, hebben wij de sterren vergroot naar A3. De achtergrond kan je maken door op Google te zoeken naar afbeeldingen met sterrenhemel, je kunt daar kiezen wat je zelf mooi vindt. Als tekst staat er op de afbeelding ‘Wij zijn een ster in…’.

Share Button