Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

Van Uitgeverij Moon kreeg ik de vraag of ik een boek wilde lezen en daar een recensie over wilde schrijven. Nu ben ik dol op boeken dus natuurlijk zei ik ja op dit verzoek en zo kwam het dat ik het boek ‘Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken‘ thuis in mijn brievenbus mocht ontvangen. Zodra ik thuis was, maakte ik het pakketje snel open. Op diverse andere sites had ik al positieve recensies gelezen over dit verhaal en ik was erg benieuwd wat ik van het boek zou vinden.

Het verhaal
Jetje en Joep logeren bij opa en oma Oelewapper in het bejaardentehuis. Het is best gezellig, maar wat is er toch aan de hand? Er verdwijnen steeds allemaal onderbroeken… Jetje en Joep bedenken een list om de onderbroekendief op heterdaad te betrappen. Tot grote verrassing van iedereen! Niemand van het hele bejaardentehuis had ooit kunnen bedenken dat dít de dief zou zijn.

Opa en oma oelewapper - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
De positieve recensies die ik gelezen had, begrijp ik helemaal. Wat is dit een leuk boek! Tijdens het lezen heb ik hardop gelachen en ik wilde ook snel verder lezen, omdat ik echt wilde weten hoe het verhaal af zou lopen. Nadat de dief gevonden is, vind ik het boek iets minder leuk worden. De spanning is dan wel weg, maar toch blijft het ook dan nog een erg leuk verhaal. Het mooiste aan het boek vind ik de geweldige tekeningen. Het illustratorenduo ivan en ilia hebben ook van dit boek weer een plaatje gemaakt. Ik kende hun illustraties al van het boek ‘de poepfabriek‘, maar in dit boek vond ik ze nog beter.

Bij het boek hebben Marianne Busser en Ron Schröder een leuk document vol met onderbroeken waar ware kunstwerkjes van gemaakt kunnen worden. Klik hier voor de onderbroeken. Ook is er een grappig lied bij het boek, dat kun je hier vinden.

Juf Yvon maakte bij het boek een onderbroekenbingo. Wil je dat spelen? Klik dan hier.

Wil jij dit boek hebben? In de meeste boekhandels is het tijdens de Kinderboekenweek nog verkrijgbaar voor €4,99. Op bol.com is de prijs, helaas, alweer gestegen naar €11,49. Dat is het boek ook wel waard, maar voor 5 euro is het toch net iets leuker.

oelewapper

 

 

 

 

 

€11,49

Share Button