Recensie: Misjka

Wil je nog een boek lezen dit jaar dat je het gevoel geeft dat 2022 een jaar was met prachtige kinderboeken? Ga dan zo snel als je kan Misjka halen bij de boekwinkel of bibliotheek. Voor mij is dit één van de beste boeken die dit jaar zijn geschreven.

Korte samenvatting

Als Roya met haar ouders en broers eindelijk een huis krijgt in Nederland, vindt ze dat daar ook een huisdier bij hoort. Het wordt een schattig dwergkonijntje, en ze noemt het Misjka. De hele familie is dol op hem.
Roya begint aan Misjka te vertellen over de vlucht uit haar land. Maar ze beseft dat ze daar zelf lang niet alles meer van weet.
En dan, op een dag, is Misjka opeens verdwenen.

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

Misjka moet je gelezen hebben! Dit boek heeft er bij mij echt voor gezorgd dat ik beter begrijp wat vluchtelingen door moeten maken in Nederland. Op een mooie, respectvolle wijze is dit verhaal opgeschreven voor kinderen.

Misjka speelt de hoofdrol, maar door het verhaal over Misjka te lezen, leer je zo veel meer over het gezin van Roya. Ik denk dat dit boek echt helpt om kinderen klasgenoten die gevlucht zijn beter te begrijpen en leren kennen.

Natuurlijk is dit maar één verhaal, maar zo biedt het misschien een kans naar meer verhalen.

Naast het indrukwekkende verhaal zijn er ook nog de prachtige illustraties van Annet Schaap in dit boek te vinden. Tekst en illustraties samen maken dit verhaal gewoon af. Dit boek staat zeker in mijn top 5 van 2022.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Querido. Hartelijk dank!

Share Button