Recensie: Mijn kuiken – van ei tot kuiken

Recensie van juf Ivette
Elk jaar rond Pasen zag ik het boek Mijn kuiken weer overal opduiken en bedacht ik dat ik dit boek toch ook graag een keer wil lezen. Maar mijn boekenkast zit al zo vol en dus mocht ik ‘m steeds niet kopen van mezelf. Nu mocht ik het boek een tijd geleden lezen en recenseren. Had ik ‘m maar eerder gekocht. Wat een parel! Ik heb zeker zin in het voorjaar.

Het verhaal

In het boek Mijn kuiken is stap voor stap te volgen hoe een kuiken ontstaat. Het boek gaat over een klein meisje (ik-persoon) die zo graag zelf een kuiken wil uitbroeden. Het ei wordt meegenomen in bed, maar het gaat al snel mis doordat papa te wild speelt. Daarna wordt met behulp van broer Thomas een broedkast gemaakt en na heel veel geduld komt er uiteindelijk een kuikentje uit het ei.

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

De illustraties in Mijn kuiken zijn echt prachtig. De kleuren zijn warm, zacht en realistisch. De tekst leest prettig qua vorm en lengte van het verhaal. Het is een bijzonder boek, door de verschillende vormen van illustraties. Zo staan er niet alleen afbeeldingen van de dieren en mensen in, maar ook een soort plaatjeskalender waarop te zien is wat er in 21 dagen allemaal gebeurd. Bij de geboorte van het kuiken zijn ‘halve’ bladzijdes toegevoegd, waardoor het ei steeds iets meer openbarst en ook is er een stappenplan getekend over het maken van de broedkast.

Het boek verscheen al in 2010 en kreeg in 2021 een herdruk, zeker de moeite waard om aan te
schaffen als je over de boerderij of het voorjaar gaat werken!

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding. Tot 17 april 2024 kost dit boek maar €7,50! Wacht dus niet te lang!

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button