Mediawijzer met Schoolstudio – Aan de slag met beeld en geluid

Soms zie je van die berichten langskomen over een scholingsdag voor het onderwijs waar je meteen meer over wilt weten. Dat had ik met de tweet van @schoolstudio over een inspiratiedag in Beeld en Geluid in Hilversum. Natuurlijk klikte ik meteen op de link en daar werd mijn interesse alleen maar groter van. Helaas één minpunt: ik kan die dag niet. Ik kwam er achter dat er nog wel wat plekken over zijn dus daarom deze blog om misschien een ander nieuwsgierig te maken en wellicht kan diegene toevallig wel.

Waarom vind ik het zo jammer dat ik er zaterdag niet bij kan zijn?
De Mediadag is kleinschalig. Er zijn zo’n 25 deelnemers en daarom kan je gemakkelijk delen met elkaar en kan er echt gewerkt worden aan persoonlijke vragen. Je hebt een grotere kans dat je vragen die dag beantwoord zullen worden of dat je er in ieder geval een stap verder mee komt. 

In de tekst op de website las ik dat het de bedoeling is dat iedere leerkracht met (nieuwe) vaardigheden naar huis gaat om in te zetten in de groep zoals het past bij het lesprogramma. Ik vind het leuk als ik tips krijg en nieuwe dingen ontdek die ik kan toepassen in mijn groep. Wij hebben geen tablets in de klas, maar ik heb wel zelf een iPad en zoals ik het lees, ga je zelfs geïnspireerd naar huis om met die ene iPad meer te kunnen doen.

Het doel van de dag is echt om elkaar te inspireren. In een kleinere groep lukt dit altijd gemakkelijk is mijn ervaring. Verder heb ik altijd het idee dat leerkrachten die hun vrije zaterdag besteden aan hun werk nog iets meer enthousiast zijn voor het onderwerp waar ze voor komen die dag. Je moet dit dan toch wel echt leuk en interessant, denk ik dan.

De dag is niet alleen voor het PO, maar ook voor het VO en pedagogisch medewerkers en dat vind ik altijd wel fijn. De mix tussen verschillende onderwijsgebieden laat mij altijd nog iets meer groeien en ik vind het mooi om te zien hoe bepaalde middelen ingezet worden op het VO of in dit geval ook BSO en kinderdagverblijf. Ik vind het altijd heel leerzaam om buiten de muren van mijn klaslokaal en de basisschool te kijken.

Helaas kan ik zelf dus niet, maar mocht iemand anders wel gaan en de inspirerende ontdekkingen van die dag willen delen, maar zelf geen site, blog of ander middel daarvoor hebben dan mag je hier gerust een reactie achterlaten en wellicht kun je een gastblog schrijven voor mijn site, zodat ik extra veel spijt krijg dat ik deze dag moest overslaan.

Dit bericht is niet gesponsord, ik schrijf dit echt omdat ik deze dag een mooi initiatief vind.

Share Button