Linkfeestje Kinderboekenweek

Over ruim 2 weken start de Kinderboekenweek. Diverse juffen en meesters zijn hier op Internet druk mee bezig. Er wordt allerlei leuk materiaal gemaakt rondom het thema en met boeken rondom het thema. Leesactiviteiten, digibordlessen, werkbladen en nog veel meer. Met een aantal collega’s besteden wij met een linkfeestje aandacht aan de materialen die gemaakt zijn en ik doe graag met dit feestje mee. 

linkfeestje kbw2014Zelf heb ik twee berichten online staan over Kinderboekenweek. Ik schreef een blog met ideeën die ik heb opgedaan in een aantal bijeenkomsten die ik bij mocht wonen. Daarnaast maakte ik een aantal werkbladen over meer/minder voor groep 3, boekenleggers en een domino.

Op de website van Juf Stuff plaatste Juf Iris een werkboekje stellen ‘Feest’. 

Juf Anja heeft op haar site een feestelijke leesbingo staan. Verder kun je op haar site ‘gooi-een-feestverhaal’ vinden. De leerlingen gooien met een dobbelsteen een personage, plaats en gebeurtenis bij elkaar om daarmee een verhaal te schrijven. Juf Anja heeft ook nog een bericht geplaatst met een flink aantal lesideeën rondom het thema ‘feest’. Op die pagina zijn woordkaarten, rekenactiviteiten en ideeën voor de klasinrichting te vinden. Bij de klasinrichting kun je een tips & tricks vinden om zelf een mooie feesttaart te maken voor in de klas.

Juf Maike heeft vier berichten op haar website geplaatst voor de Kinderboekenweek 2014. Zij heeft tips om te werken rondom beginnende geletterdheid, taal of rekenen. Daarnaast heeft ze een bericht met lestips voor spelletjes die gespeeld kunnen worden in de klas tijdens de Kinderboekenweek.

Op Miranda’s lesmaterialen is een feest werkboekje geplaatst voor groep 1/2 en verder zijn er diverse links te vinden naar andere handige websites en leuke filmpjes. Daarnaast is op deze site een idee te vinden voor het versieren van waxinelichtjes.

Een overzicht met apps en digibordlessen passend bij het thema ‘feest’ is te vinden op Kleuters digitaal!

Voor meerdere digibordlessen rondom het thema ‘feest’ moet je zeker de site van juf Gertrude bezoeken. Op haar site digibordonderbouw.nl heeft zij 9 digibordlessen geplaatst.

De site bovenbouwers doet ook mee met het linkfeestje. Op de site zijn onder andere opdrachtkaarten te vinden waarmee de leerlingen in groepjes aan de slag gaan met verschillende soorten feesten.

Op Lespakket.net is een opdracht te vinden met kaarsen sorteren.

Heb jij nog leuke links naar lesideeën over de Kinderboekenweek?

Share Button