Winactie: Kinderboekenjuf.nl

Hieperdepiep hoera! Vandaag bestaat mijn site dan echt 5 jaar en begin ik met mijn feestweek. Een week vol toffe winacties met producten en lesmateriaal dat ik graag met jullie wil delen. De eerste winactie organiseer ik samen met Kinderboekenjuf.nl. Wij volgden elkaar al een tijdje op Social Media, maar tijdens Edcamp 2017 leerde ik pas echt hoe geweldig de site is.

Mini-leeslessen

Ik leerde tijdens Edcamp 2017 de mini-leeslessen kennen en Kinderboekenjuf heeft haar site vol staan met mini-leeslessen bij allerlei boeken. Een geweldige manier om met leerlingen te lezen en ze op een andere manier enthousiast te krijgen. Na mijn zwangerschapsverlof vorig schooljaar vroegen zelfs enkele leerlingen: ‘Gaan we nu weer lezen met van die leuke opdrachten?’. Volgens mij is dat toch wel echt een signaal dat het werkt.

Winacties

Kinderboekenjuf heeft veel goede contacten met uitgevers van kinderboeken, denk ik, want regelmatig organiseert ze leuke winacties waarbij prachtige boeken te winnen zijn. Naast alle mooie materialen die ze deelt, is dat ook een goede reden om de site in de gaten te houden. Het zijn vaak echt net uitgebrachte boeken die gewonnen kunnen worden en daarmee kan je als leerkracht een leuke bijdrage leveren aan een mooie schoolbibliotheek. 

Leesbeleving

Als je een site hebt over kinderboeken kunnen de lesideeën voor leesbeleving niet ontbreken natuurlijk. Zelf heb ik op mijn site een aantal ideeën gedeeld om te werken aan leesbeleving en leesmotivatie, maar meer ideeën zijn altijd welkom en die zijn o.a. te vinden bij Kinderboekenjuf.nl. Dit jaar hoop ik bijvoorbeeld nog aan de slag te gaan met het idee secret bookfriend. Het bericht met 25 leesbelevingsactiviteiten is ook zeker de moeite waard om te lezen.

Winactie e-book leesbeleving

De winnaars van het e-book zijn Dette(Website), Deveneyceline (Instagram) en Marian (Facebook). Van harte gefeliciteerd!

Nog meer ideeën opdoen voor leesbeleving? Dat kan! Van Kinderboekenjuf.nl mag ik 3 keer haar e-book Leesbeleving met Kinderboekenjuf weggeven. Een ontzettend zinvol e-book waar je echt wat aan hebt als je wilt werken aan leesbeleving. Wil je al een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bekijk dan de preview.

Wil je kans maken?
Reageer dan onder dit bericht, op Facebook, Instagram of Twitter. Reageer je overal? Dan maak je dus vier keer kans.
Delen op social media vinden we erg leuk.

Wil je ons volgen? Dan ben je van harte welkom.
Facebook: Juf Inger en Kinderboekenjuf.nl
Instagram: Juf Inger en Kinderboekenjuf.nl
Twitter: Juf Inger en Kinderboekenjuf.nl

Je kunt deelnemen aan deze winactie tot 21-10-2018 18:00. De winnaars zullen dan bekend gemaakt worden op mijn website en via Facebook en een persoonlijk bericht ontvangen. Sowieso heeft Kinderboekenjuf.nl voor alle deelnemers aan deze winactie een kortingscode voor het e-book. Deze zal opgestuurd worden per mail of DM na deelname.

Share Button