High Teeth – Tanden wisselen is een feestje

‘Juf, mijn tand is eruit’. Al een aantal jaren ben ik juf van groep 3 en dit hoor ik best wel vaak gedurende een schooljaar. Een losse tand blijft spannend voor kinderen, maar vooral de eerste losse tand is iets bijzonders. Als deze tand er dan na lang wachten eindelijk uit gaat, is dit toch een speciaal moment voor een kind. Op school heb ik tandendoosjes  voor de leerlingen om de tand in mee naar huis te nemen, maar Judith van Wijk bedacht iets veel leukers voor uitgevallen tanden: de tandenpost kaart.

Op de website High Teeth, afgeleid van High tea, staan veel leuke ideeën om het wisselen van tanden te vieren. Judith kwam op dit idee nadat haar dochter haar eerste tand uitgevallen was. Zij vond dit bijzondere moment in het leven van haar dochter een goede reden voor een feestje: High Teeth.

De site geeft een draaiboek voor een High Teeth en geeft veel informatie voor ouders over het wisselen van tanden, de melktanden en goed poetsen. Er is een webwinkel waar ouders tandendoosjes kunnen kopen of uitnodigingen voor een tandenfeestje. Mijn favoriet in de webwinkel is de button. Het lijkt me echt leuk om deze bij een kind op te kunnen spelden als er een tand uitgevallen is.

Maar wat biedt High Teeth voor leerkrachten? Natuurlijk de leuke tandenpost kaarten om aan leerlingen mee naar huis te geven als er op een school een tand uitgevallen is. Verder staan er op de site diverse gratis downloads. Er is een werkblad waarop de leerlingen de tanden van het blijvend gebit moeten invullen en werkbladen van een jongen en een meisje waarbij de tanden op de juiste plaats geplakt moeten worden. Bij de tanden staat een korte uitleg waarvoor zij dienen binnen ons gebit. Erg leuk als er veel tanden gewisseld worden in de groep. Welke tand wordt er nu gemist?

De blog van High Teeth geeft ideeën voor gezonde traktaties en interessante materialen over tanden. Zo is er een blog over een app die gebruikt kan worden bij het tandenpoetsen.

Van High Teeth mag ik 3 leuke prijzen weggeven.

De winnaars zijn bekend:
1. Een setje tandenpost kaarten – Perla
2. Een kaart + button – Daphne
3. Een tandenstempeltje – Wilma

Wil jij kans maken op één van deze leuke prijzen, geef dan antwoord op de vraag: Wie bedacht de naam High Teeth voor het feestje van de dochter van Judith? Je vindt het antwoord op de site op de pagina ‘over ons’. Als je daar dan toch bent, kijk echt even rond, want er staat veel moois op.

Stuur je antwoord via de mail, info@jufinger.nl. Op 18 november zullen de winnaars bekend worden gemaakt.
Follow Juf Inger’s board Gebit: Lesmateriaal on Pinterest.

Follow Juf Inger’s board Gebit: Handvaardigheid on Pinterest.

Share Button