Recensie: Het Kabouterboek

Coco kan het! kan ik bijna voorlezen zonder echt te lezen, zo vaak mocht ik dat boek voorlezen aan mijn kinderen hier thuis. Ook Kom mee Kees vind ik een geweldig boek en heb ik al meerdere malen cadeau gegeven. Een nieuw boek van Loes Riphagen was dan ook meer dan welkom hier en dat Het Kabouterboek vervolgens meteen werd ingepikt door mijn leerlingen uit groep 7 werd niet echt gewaardeerd door de peuter en kleuter hier thuis.

Korte samenvatting

Kleine kabouter Kik neemt je mee in de wereld van de moderne kabouter. Ontdek hoe kabouters leven, wat ze de hele dag doen en knutselen en hoe ze zich zo goed verborgen weten te houden. Of het nu het stappenplan is voor het maken van een kaboutermuts of een dwarsdoorsnede van een kabouterhuis, op elke pagina kijk je je ogen uit!

Nieuwsgierig geworden? Er staat een inkijkexemplaar online.

Wat vind ik van het boek?

Als klein meisje keek ik mijn ogen uit in de boeken over David de Kabouter en ik hoop dat Het Kabouterboek zo’n boek mag worden voor mijn eigen kinderen. Je blijft maar kijken naar de prachtige illustraties waar je steeds weer nieuwe details op ontdekt.

Stiekem is Coco nog steeds mijn favoriet, maar Kik is zeker weer een geweldig personage van Loes Riphagen. Hoe hij je mee op reis neemt in de kabouterwereld is gewoon genieten. Je leert allerlei leuke dingen en daarnaast herken je van alles uit de mensenwereld. Het is echt zo leuk om te zien hoe voorwerpen die je bijna dagelijks gebruikt bij kabouter ineens een heel andere bestemming blijken te hebben. Dit boek past ook prima bij de Kinderboekenweek 2023. Niet echt ‘Bij mij thuis’, maar wel bij de kabouters thuis.

Ik kan wel blijven typen over hoe leuk en geweldig ik dit boek vind, maar de samenvatting is dat je het gewoon zelf moet gaan lezen en vooral moet gaan bekijken. Een pareltje om in mijn boekenkast te mogen hebben.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een lokale boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button