Herfsttafelbingo

 

 

De afgelopen week leek het wel zomer, maar de herfst is toch echt begonnen. Het noorden geniet van de herfstvakantie en de meeste scholen in het midden en zuiden deden dat vorige week. Na een week vakantie merk je soms dat kinderen schoolse vaardigheden niet of nauwelijks geoefend hebben. Het is zonde als je na de vakantie merkt dat kinderen veel vergeten zijn. Ik heb al verschillende keren een leesbingo voorbij zien komen, zodat de leerlingen gemotiveerd worden om het lezen te blijven oefenen in de vakantie. Voor groep 3 hebben wij het herfstvakantie-lees-pad ingezet, deze sluit goed aan bij de Veilig Leren Lezen Kim-versie. Ik kwam deze tegen op de site van www. kleuterjufineenkleuterklas.nl. Maar voor groep 4 wilde ik graag aan de slag met de tafels en daarom bedacht ik de herfsttafelbingo.

Herfsttafelbingo

In groep 4 zijn wij begonnen met het oefenen van de tafels. De tafels van twee en vijf zijn de kinderen goed aan het trainen in de klas. Om dit ook in de vakantie te oefenen heb ik een herfsttafelbingo gemaakt. Met deze bingo worden de leerlingen gemotiveerd om de tafels van 2 en 5 te blijven oefenen in de vakantie. De leerlingen krijgen de bingokaart voor de vakantie mee en na de vakantie moeten ze hem weer inleveren. Het is de bedoeling dat ze dan allemaal bingo hebben. Om de leerlingen extra te motiveren kun je een beloning uitreiken voor iedere volle bingokaart. Nu afwachten hoeveel leerlingen bingo hebben gehaald.

Natuurlijk kan deze herfsttafelbingo ook na de vakantie ingezet worden. Geef de leerlingen bijvoorbeeld de periode tot half november om bingo te halen of kies een andere periode. Veel plezier met de herfsttafelbingo!

Bingo downloaden

Herfsttafelbingo

Lees meer berichten van juf Annebel.

Share Button