Hallo Paard – Vivian French

Soms vind ik ineens boekenpost in mijn brievenbus en zo vond ik ook het boek Hallo Paard van Vivian French op een dag tussen mijn post. Uitgeverij Christofoor had mij eerder het boek Giselle opgestuurd dat op de lijst stond van de Boekenbingo 2019. Dat boek was een aangename verrassing en ik was daarom ook zeker benieuwd naar het boek Hallo Paard.

Hallo paard – het verhaal

Catherine is mijn vriendin
en haar paard heet Shannon.

Shannon is mooi, haar vacht is
zacht als fluweel – en ze is heel lief.
Ik weet zeker dat wij ook
vrienden zullen worden!

Een jongen en een paard leren elkaar voorzichtig kennen.

Lees ook: Ze lopen gewoon met me mee – Margaret Mahy

Hallo Paard – Wat vind ik van het boek?

De illustratie op de voorkant en de tekst op de achterflap spraken me niet direct aan. Toen ik het boek opendeed, werd ik wel vrolijk van de kleuren en het lettertype. De letters zijn wat groot, maar het is fijn lettertype om te lezen.

Het verhaal zelf vind ik wat kinderlijk geschreven. Dat klinkt wellicht wat gek als opmerking over een kinderboek, maar ik had het idee dat een leerling uit mijn groep 7/8 dit gemaakt zou kunnen hebben. Dan zou ik trots geweest zijn, nu vond ik dat juist een beetje tegenvallen.

Naast het verhaal staan er ook stukjes informatie in het boek. Ik kan me voorstellen dat kinderen die fan zijn van paarden dit erg leuk vinden om te lezen.

Zelf had ik gerekend op een echt prentenboek, maar dit boek is meer op een verhalende manier informatief. Zelf werd ik er niet heel blij van, maar ik kan me voorstellen dat kinderen in de leeftijd 6 t/m 8 met een passie voor paard en paardrijden razend enthousiast worden van dit boek. Hen zal het waarschijnlijk echt wel aanspreken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Christofoor. Hartelijk dank! 

Share Button